вторник, 6 ноември 2012 г.

Стегнато коремче-мисията възможна!



Иска ви се да носите рокля, плътно очертаваща всяка извивка по прекрасното ви тяло, но се притеснявате, че извивките са твърде много? Оставате без дъх, докато облечете любимите си джинси, а вече дори не можете да закопчеете копчето? Колко познато...време е  за мисия. Ще я наречем условно „стегнато коремче”.

      Зоната на корема е доста капризна, тъй като е едно от първите места, които стават жертва на преяждането, кожата там  се отпуска от твърде честите промени в теглото, ако на лице е и скорошна бременност- картинката е ясна. Не се отчайвайте, обаче! Нали сте на мисия!
      Правило номер едно- много внимателно преосмислете храненето си. Газирано, пакетирани храни и твърде много сол- да ги няма! По време на нашата мисия не е задължително, дори не е желателно да гладувате, но от точно тези „храни” се лишете- нищо няма да загубите, освен няколко сантиметра от талията.
  Консумирайте храни, богати на фибри- овесени ядки и трици (не, не шоколадовото мюсли, което хрупахте досега- набавете си истински  такиваJ),  ядки, но сурови, плодове,особено съдържащите пектин- сливи, ябълки, тиква...
     Пийте много вода- чиста вода, не газирани напитки- тях трябваше да ги изхвърлите J Банално е цитирането на литри, но пийте колкото можете- литър и половина е минимумът. Водата помага за изхвърлянето на токсините, а от там- и за регулиране на мастните натрупвяния.
     Избягвайте храните, които подуват корема- бобови, зеле...Колкото и странно да звучи, по време на мисията избягвайте суровите зеленчуци, особено за вечеря- ако сготвите броколите на пара, усилията ви за плосък корем ще бъдат далеч по- добре възнаградени, а ако ги подправите със зехтин ще бъде чудесно, защото съдържащите се в него омега-3 киселини, помагат при топенето на мазнините, особено в областта на корема.
  Спортът е ясен- много полезни за коремните мускули са коремните преси- това е ясно, както и различните разгегателни и необичайно усукващи движения- запишете се на йога или пилатес- ще останете изумени какви групи от мускули е възможно да бъдат тренирани по време на тези занятия.
  И последно- превърнете мисията в ежедневие. Не е трудно. Спазвайки изброените по-горе правила, ще се убедите, че плоският корем не е мираж, но за да запазите резултата, бъдете постоянни.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив