понеделник, 5 ноември 2012 г.

Шлиферът- класика в жанра




Маслено зелен шлифер с пелеринки на талията
Всички сме гледали филми за шпиони, в които красиви жени разплитат зловещи конспирации и спасяват човечеството от опасност. Задължителен дрескод на тези супержени са тъмните очила, червените устни и, разбира се- шлиферът.

     Тази дреха, водеща началото си от двадесетте години на ХХ век се завръща периодично на модния подиум и в гардероба на стилните дами, за да внесе пикантна нотка мистериозност в ежедневието.
     Есента е времето на шлифера. Дъждовните, студени дни и ветровитото време са идеални, за да се разходите със стилния си шлифер, който освен красива дреха е и издръжлив на студ, дъжд и вятър. Ако класическият двуреден шлифер в черно, с колан в кръста и яка с класически ревер, ви се струва скучен, със сигурност ще ви допадне някой по-екстравагантен модел.
      Подходящ за по-закръглени в талията и ханша дами би бил модел с двуредно закопчаване до нивото на гърдите, разкрояващ се в асиметрична форма надолу.
Черен шлифер от микрофибър с висока яка
      Интересна алтернатива на строгото двуредно закопчаване  е и кройката тип „прегърни ме”- тя също е подходящ вариант за закръглените дами, защото извайва фина талия, дори да сте лишени от такава. Яката на шлифера, освен в класическия вариант с широки ревери, може да бъде и тип „шал” или висока, наподобяваща поло, която освен красива е и сигурна бариера срещу студа.
      Цветовата гама, в която можете да изберете любимия си шлифер, не е ограничена от модни догми. Есенно-зимният гардероб на 2012/13 година носи свобода в избора на цвят- еднакво актуални са и черното и ярките цветове, така че бъдете смели- позволете си връхна дреха в зелено или лилаво и ще бъдете истинска модна икона, особено ако го комбинирате с подходящи обувки.
Черен шлифер тип "прегърни ме"
      Чудесно е съчетанието на шлифера с боти на висок ток- те подчертават фините глезени и правят краката още по-стройни, докато шлиферът вталява силуета и придава изключително женствен вид.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив