понеделник, 12 ноември 2012 г.

Модни клишета



 Те са се появили в определен етап и са се наложили като закон- модните клишета, на които (почти)всички робуваме, съзнателно или не. До колко са актуални, обаче, към днешна дата?
Някои са си определено демоде:
            Задължително подберете обувките, чантата и колана в един цвят и стил.
Напротив- най-новото клише гласи, че подобно съчетание говори за лош вкус. Акцентирайте с цветни обувки или силен детайл в чантата и не се притеснявайте от това, че нито цветът, нито моделът имат нещо общо. Колкото до колана- той има съвсем отделен живот на стилен аксесоар и никак не се вълнува от двойката чанта-обувки.
            През студените месеци се носят тъмни, убити цветове.
Да, ако сте в депресия, или искате да си докарате такава. Последният моден писък гласи- цветна зима! Синьо, зелено, лилаво и жълто- цветовете на лятото озаряват мрачните зимни дни и защо не- палто или ботуши в този цвят са весело намигване и обещание, че пак ще дойде лято.
            Бижутата задължително трябва да бъдат в комплект.
Колко скучно! Пръстенче и обички от комплектче и висулчица към тях- мечтата на жените в годините на социализма. Смело комбинирайте дървените обеци с етно гривни и ще бъдете екзотична, освен модерна.
Комплект от бяла туника с щампа и бял клин
     Щампите са запазена марка за свободното време.
По принцип да, но не винаги. Ако говорим за тишърт със закачлив надпис, оставете го за разходката, но не се лишавайте от стилен топ с флорален принт, комбиниран с едноцветна пола- щампата може да бъде стилна.
            Закръглените дами трябва да носят широки дрехи.
...ако искат да изглеждат по-закръглени. Едно вталено сако и А-образна рокля могат да направят чудеса с фигурата и да придадат финес на пищната фигура.
            Гащеризонът е за гардероба на децата.
Така твърдят тези, които не могат да си представят комбинацията от стилен черен гащеризон, в комбинация с риза и фишу на врата. Перфектен ансамбъл за делови обяд.
              
Комбинацията на повече от два цвята в облеклото е безвкусна.
Може и да е така, но за тези, които не умеят да съчетават цветовете. При правилен подбор, несъчетаеми цветове няма- двуцветният ансамбъл може да бъде освежен с акцент в трети цвят и това да изглежда прекрасно.
           Дали и самата мода не е едно голямо клише? Няма как да избягаме от нейните повели, но сляпото им изпълнение не води до добри резултати. Избягайте от модното клише със собствен стил- не е трудно, особено ако се осмелите да разчупите клишето.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив