вторник, 6 ноември 2012 г.

Поглезете с маска и ръцете




Често в стремежа си да сме винаги във форма и да полагаме максимални грижи за визията си, пренебрегваме ръцете. Не би трябвало да лишаваме от грижа тази толкова важна част от тялото си, защото ръцете са истинска визитна картичка и занемареният им вид може да съсипе цялостната представа за външния вид.
         Не забравяйте също, че ръцете са най-силно подложени на различните агресивни химически препарати, които ползваме в ежедневието, а кожата им е почти лишена от мастни жлези и не можете да разчитате на естествената и регенерация- не и ако не искате вида на  ръцете ви да изглежда с десет години над биологичната ви възраст.
        Освен ежедневното нанасяне на подхранващ крем за ръце и нокти, може един-два пъти в седмицата да поглезите кожата на ръцете с интензивна грижа, прилагайки изпитани домашни маски. 
       Един сварен картоф пасирайте с малко пълномаслена сметана, до получаване на гъста каша. Нанесете още топлата смес на ръцете, изчакайте 15-20 минути и отмийте. Тази маска изглажда и подхранва кожата, а след нанасянето на хидратиращ крем, кожата придобива кадифен вид.
    За ексфолиране на загрубялата кожа, приложете домашен пилинг. Зехтин или друго растително масло се смесва с лъжица захар, до получаване на гъста смес. С получения пилинг масажирайте енергично и изплакнете с хладка вода.
    Полезни са и т.нар. маслени бани на ръцете- ръцете се потапят в съд със затоплен зехтин и капка витамин А. След 15 минути приключете кисненето и масажирайте интензивно ноктите и ръцете с останалия зехтин. Добре е да правите маската вечер, защото най-пълноценен ефект би имало, ако след масажа сложите памучни ръкавици и преспите с тях.
           

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив