сряда, 14 ноември 2012 г.

Къдриците- благословия или проклятие



Каквото нямаш- това искаш...правило, особено характерно за особеностите във външния вид. Ако си ниска- искаш да си по-висока, ако си тъмнокоса- мечтаеш за светли коси, а ако си къдрава...често проклинаш косата, за каквато много жени правят какви ли не процедури и се подлагат редовно на къдрене и дифузер.

   Къдриците имат свойството да изглеждат очарователно, когато не ни е до тях и направо ужасно, ако много искаме да сме съвършени...но вие това много добре си го знаете. Какви са хитростите за поддържане на красивата къдрава грива?
   Първо и основно- правилната подстрижка. Дори да не личи как точно е подстригана косата ви, вярвайте- това е от особено значение. Намерете фризьор, имащ опит с подстригването на къдрави коси и знаещ колко прецизна работа е това. Къдравата коса се подстригва мокра, за да се придаде правилната форма. Не е задължително да носите обичайното за къдрокоските дълго каре-пластовете не са забранени, но нека не са твърде къси- сами знаете, че след първата баня те имат свойството да щръкват навсякъде. Именно поради тази причина къдрокоските трябва да бъдат особено внимателни с късите подстрижки- къдравата коса расте „настрани” и ако няма тежестта на дължините, трудно ще я удържите.
   Къдравите коси обикновено са по-сухи от правите и, логично, заради пречупването на светлината, имат по-малко блясък. За да измиете правилно къдравата си грива, предварително нанесете балсам, подхранващо масло или специален еластайзер, срешете добре (сами знаете,че основното ресане на къдриците обикновено е само преди баня) и изкъпете с обичайния шампоан. На пазара се предлагат продукти, грижещи се за правилното оформяне на къдриците- дали са достатъчно ефикасни, всяка къдрокоска трябва да прецени сама.
   Избягвайте сушенето със сешоар, тъй като то допълнително „развълнува” косата- ако е възможно, подсушете само с мека кърпа и оставете косата да изсъхне сама. Нанесете продукт за разделяне и оформяне на гривата, който се грижи  за това къдриците да стоят послушни, а не разпилени и оформете с пръсти или специален гребен.
   Къдриците могат да бъдат истинска благословия и да придадат индивидуален чар на визията ви- малкото усилия, които ще положите за тях, ще ви се отблагодарят стократно.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив