вторник, 13 ноември 2012 г.

Кашмир- като котешко погалване



Манто от кашмир в пепел от рози

Студен зимен ден, сняг до коленете, а вие сте в топла стая, със запалена камина и любим човек до себе си...облечени в кашмирена дреха. Размечтахте ли се?

Екстравагантно палто от кашмир с широки ръкави
   Всъщност, за осъществяването на тази приказна картинка не е необходимо много. Само сняг и зима...и може би любим човек. Но едно по едно- започнете от кашмирената дреха.
 Тази зима ще бъде особено подходяща да изпитате удоволствието от нежния допир на кашмира до кожата си- усещане, близко до това на като котешко погалване. Освен, че е една от най-луксозните и аристократични материи за зимата, кашмирът е и изключително актуален за сезона. Кройките на дрехите от кашмирска вълна са и класически и екстравагантни, но винаги женствени и подчертаващи изкусителните извивки. Жената, облечена в дреха от кашмир, буди неволната асоциация с романтичен уют, олицетворен от горяща камина и люлеещ се стол пред нея, независимо че я срещате в офиса, например.
Елек от кашмир с джобове и нашивки
Модните витрини, показващи актуалните тенденции за зима 2012 / 2013 година са заляти от кашмирени дрехи- и какво по-хубаво от това. Кашмирът, наречен още „кралска нишка”, е най-нежната и приятна материя за студените зимни дни и нощи, която можете да си представите. Това най-фино влакно се произвежда от пуха на едноименната високопланинска коза, населяваща райони с екстремни разлики в температурите и се добива не чрез традиционното стригане на животните, а чрез...ресането им. Няма как тази благородна материя да не е така скъпа, предвид оскъдното количество влакна, които се добиват по този начин, но удоволствието от притежаването на кашмирена дреха си заслужава.
        Независимо дали ще изберете да поканите в гардероба си палто, туника или пуловер от кашмир, бъдете сигурни, че ще бъдете запленени от невероятната мекота и уют, които ще ви създаде тази дреха.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив