вторник, 13 ноември 2012 г.

Ядеш и отслабваш- не колко, а какво



Имате нужда да свалите няколко килограма, но се ужасявате от чувството на глад, което съпровожда режима за отслабване?Сменете стратегията. Запознайте се с топ 5 на онези чудодейни храни, консумацията на които подпомага процеса на отслабване. Принципът е прост- усвояването на тези храни е свързано с изразходване на повече енергия, отколкото те самите съдържат, тоест- ядеш и слабееш. Ехааа!
           
     Грейпфрут – този невероятен, сочен плод, се слави като враг номер едно на целулита и това не е случайно. Веществата, които съдържа, се борят с натрупването на подкожни мазнини и задържането на вода, а пектинът, на който е богат, води до чувство за ситост, макар в сто грама от него да се съдържат само 39 калории.Грейпфрутът се слави и като природен антиоксидант, подсилващ защитните сили на организма.
   Овесени трици – триците всъщност са обвивките на зърното, които са събрали в себе си всички полезни вещества на растението. Овесените трици се наричат още „метла за токсините”- те преминават през храносмилателния тракт и абсорбират всички баластни вещества по пътя си . Невероятно богати на фибри, тези вълшебни трици могат да се консумират накиснати в мляко, сок или бульон, а дори и поръсени в супата не губят полезните си вещества.
      Канела  - ароматната подправка, освен да създава уютно настроение, има свойството да регулира кръвната захар в организма, а от там и предотвратява натрупването на мастни образувания. Лъжичка канела, поръсена върху кисело мляко, понижава кръвното налягане на хипертониците, успокоява, а запознати твърдят, че действа и като невероятен афродизиак
   Люти чушкиконсумацията на люти чушки ускорява метаболизма, засилва отделянето на стомашните ензими, които имат грижа за бързото и пълноценно храносмилане и увеличават разхода на енергия за усвояването на храната.
    Тиква освен че е вкусна, оранжевата есенна гостенка на трапезата ни, съдържа голямо количество фибри и влакна, регулиращи храносмилането, освен това съдържа високо количество целуоза и има леко слабително действие. Пектинът, който съдържа, понижава лошия холестерол и измита токсините от дебелото черво. Разбира се, бъдете внимателни при приготвянето на тиква- вместо захар, подправете я с мед, орехови ядки и канела.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив