вторник, 6 ноември 2012 г.

Стройно тяло без много усилия



Най-честото оправдание, което изтъкваме пред другите и пред себе си, за липсата на грижи към собствената ни фигура, е липсата на време. Всъщност, обаче, и тук важи поговорката, че има ли желание, има и начин.
        За да поддържане на стройна фигура, важно е преди всичко постоянството, а не толкова отделеното време и положените усилия. Внимателно преосмислете обичайния си начин на хранене и редуцирайте излишните калории, пакетираните храни и полуфабрикатите. За да си дадете ясна сметка за това каква храна поемате, записвайте всичко, което хапвате през деня, в продължение на една седмица- ще останете изумени от това какво количество излишна храна поемате „между другото”.
        Заменете шоколадовия десерт с банан или сезонен плод, чипсът- със сурови ядки, тежките майонезени сосове със свеж лимонов дресинг.
Не са нужни много усилия, за да приемате пълноценна, но диетична храна, дори на обяд, през работната седмица. Вместо да хапвате на крак не до там вкусни банички и бургери, станете пет минути по-рано и си направете домашен сандвич с пълнозърнест хляб, зелена салата и сирене- полезна и вкусна храна. Ако имате възможност в обедната почивка да хапнете купичка топла супа, не се колебайте- течната храна е изключително полезна за стомаха и обмяната на веществата. Ако никъде около службата ви не се предлага полезна храна, направете си домашна супа, която се консумира студена- настържете два зрели домата, наситнете зелена чушка, подправки на вкус, голямо количество магданоз и малко настъргано сирене. Вече имате чудесно предястие, което ще подобри храносмилането ви и ще ви зареди с ударна доза витамини. Стремете се последното ви хранене да бъде до 18 часа, а след това консумирайте плодове и билков чай- така освен стройна фигура, ще си осигурите и добър сън.
       Относно движението и физическата активност, не мислете, че щом не можете да прекарвате по два часа дневно във фитнес залата, няма как да спортувате. Снабдете се с диск с програми по аеробика, пилатес или йога и ги изпълнявайте в къщи. Ако сами нямате стимул да тренирате, покарайте колело с любимия или с детето- това е чудесно съчетание на физическа активност и приятни емоции сред природата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив