вторник, 13 ноември 2012 г.

Дънки за пълни дами



Едва ли има човек, който няма нито един чифт дънки в гардероба си... С какви правила, обаче, трябва да се съобразите, ако имате по-закръглени и пищни форми?

            Определете точния размер за вас. Прекалено впитите дънки подчертават недостатъците и не ви позволяват да дишате, прекалено широките, пък, правят фигурата още по-обемна, а и безформена.
            Ако фигурата ви е тип „круша”, тоест имате тънка талия и широк ханш, избягвайте светлите и изтрити дънки, които допълнително разширяват. Задните джобове трябва да са класически, високо поставени,  в никакъв случай прекалено смъкнати или с бродерии и пайети.
            Акцент в областта на дупето можете да си позволите, ако имате по-плоски задни части- тогава декорациите създават оптическата илюзия за необходимия обем.
            Отличен избор за пълните дами са дънките с разширяващи се от коляното надолу крачоли, които правят фигурата по-хармонична и отклоняват вниманието от налетия ханш. Талията трябва да бъде средна, в никакъв случай твърде плитка, или висока, защото този тип кройка допълнително подчертава недостатъците. Ако имате голяма разлика между обиколките на талията и ханша, тоест фигурата ви е с формата на пясъчен часовник, не купувайте по-голям размер дънки, за да компенсирате широкия ханш, а изберете модел с по-висока талия и права кройка, в комбинация с колан с голяма, масивна тока.
            Ако проблемите са в широката талията и коремчето, изберете модел, който да хармонизира оптически фигурата, като увеличи визуално размера на бедрата- в този случай за вас са изтритите дънки и тези в по-светли цветове, комбинирани с риза, носена отвън.
            Избягвайте носенето на дънки с ниски обувки- по-удачна е комбинацията с обувки на платформа или с дебел ток, който да излъжи силуета и да придаде по-строен вид.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив