вторник, 13 ноември 2012 г.

Якето и градът



Черно яке с голяма качулка


Интересен път изминава якето, докато попадне в гардероба на съвременната, модерна жена. Тази така практична дреха, създадена от нуждата хем да ни е топло, хем да се чувстваме свободни, претърпява най-различни трансформации през последните десетилетия, за да я видим днес- резултат на най-съвременни технологии за създаване на материи- леки и дишащи, но топлещи повече от традиционните тежки палта и кожуси.

     Доскоро запазена марка за зимната почивка в планината, якето вече трайно се настанява и в ежедневния, градски гардероб и носи такова удобство и практичност в зимните дни, че вече трудно бихме се лишили от него.
   Независимо дали ще изберете късо яке, до нивото на колана, или такова с дължина до коляното, якето надхвърля запазения си периметър на спортна дреха и успешно се съчетава с градската, делова визия. Стилното черно яке с колан в кръста, прекрасно се комбинира освен с дънки, също и с  удобен клин, в дует с елегантна туника, а защо не и с класическа права пола с дължина до коляното и ботуши с така актуалните дебел ток и платформа.
Бяло яке с голяма качулка
   Залагайки на удобството и комфорта през студените дни, якето е прекрасна алтернатива на строгото палто, като разчупва ежедневието с нестандартен цвят за връхна дреха, или закачлива, ефектна качулка, която освен естетическа, върши и чисто прозаичната роля да ви стопли в мразовитата зима.
 Бъдете внимателни при избора на яке и не се задоволявайте само с модерната му визия. От особено значение е пълнежът на якето, както и нишките, от които е създаден лицевият плат. За предпочитане  е да инвестирате в яке с лицева страна от шушляк или микрофибър, тъй като тези материи имат свойството да отблъскват водата и вятъра и създават допълнителна защита от студа.
    Модерната визия на градското яке не ощетява качествата му на максимално топла дреха и същевременно не ви кара да правите компромис със стилната си визия. Зимата никога не е била така приятна.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив