понеделник, 19 ноември 2012 г.

Как да изглеждаме максимално естествено...с грим


От зората на човечеството, жените използват грима за да подсилят естествената си красота, да подчертаят привлекателните си черти и да прикрият не до там съвършените. Твърде обилното количество грим, обаче, води до обратния ефект и често щедрата ръка, с която нанасяме макиажа, ни изиграва лоша шега и ни прави да изглеждаме като гротеска.

          В последните години изключително актуален е т.нар. nude грим- така се нарича техниката на гримиране, която прави лицето да изглежда максимално естествено и чисто, сякаш няма и помен от грим, а това, което виждат околните е само естествената хубост на дамата.
            За да постигнете този натурален ефект, от особено значение е да подберете правилната основа- фон дьо тен, тониращ крем или друг продукт- много е важно той да се слива перфектно с тена ви, да прикрива порите, несъвършенствата, да изравнява тена, но без да придава ефекта на маска. По-упоритите несъвършенства прикрийте с коректор.
            След нанасяне на основата, подчертайте скулите с крем руж, защото той се слива много по-добре с кожата и стои по-естествено от прахообразния. Нека цветът е естествен, неутрален и сливащ се с вашия тен, например прасковено.
            За очите изберете молив в цвят, максимално доближаващ се до цвета на миглите ви- с него леко очертайте миглите в основата им, за да придадете дълбочина на погледа- наблегнете малко повече във външния ъгъл и леко изтеглете нагоре, за постигане на бадемова форма на окото. Нанесете два щриха с кафява спирала- изберете черна само ако миглите и веждите ви са наистина тъмни. Леко уплътнете веждите с подходящ молив.
            Устните очертайте във външните ъгълчета с молив в натурален цвят, а вместо тежко червило, нанесете пестеливо гланц или балсам за устни, който да направи устните сочни и естествено пухкави.
            За финал погалете лицето с голяма четка, топната в максимално естествена пудра-  тя ще отнеме от лъщенето и ще матира кожата, като едновременно с това запечатва грима.
            Този ежедневен грим, непринуден и максимално естествен, ще освежи визията ви и ще накара околните да забележат красотата ви, вместо грима- сами ще се убедите в ефекта.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив