В последните години все по-популярни
стават натуралните продукти за поддържане на красотата. Неписано правило е, че
колкото по-натурален и органичен е даден продукт, толкова по-скъп е той. Може би този факт се дължи и на умелата
политика, прилагана от маркетинг специалистите.
Всъщност, можете да поддържате красивия си
външен вид с максимално натурални продукти и без да давате купища пари за скъпи
козметични средства. Пълнозърнестият хляб, например, освен
полезен за тялото, е и също така полезен за кожата и намира широко приложение в
домашната козметика.
За да приготвите домашен пилинг за лице,
изсушете на слънце или във фурната няколко филийки пълнозърнест хляб и ги
смелете на ситно. Така получените трохички съхранявайте в плътно затворен
буркан. Използвайте два-три пъти в седмицата, след баня, в комбинация с щипка
сода бикарбонат- навлажнете хляба и содата в шепа, след което внимателно
разтрийте върху кожата. Пилингът е подходящ за мазна и комбинирана кожа. Ако
имате суха кожа, заменете содата с малко овесени ядки- комбинацията от зърнени
продукти доставя изключително полезните за кожата витамини от група В.
Чудесен пилинг за тялото се получава при
смесването на сухия, смлян хляб с утайка от кафе- така антицелулитното действие
на кофеина е подсилено от изглаждащите кожата вещества в пълнозърнестия хляб.
Друга изпитана рецепта е тази с кисело
мляко. Върху фиийка пълнозърнест хляб, която да попие влагата, поставете лъжичка
кисело мляко, а ако кожата ви е чувствителна- заквасена сметана или каймак от
прясно мляко. След лекото изцеждане на млякото, направете кашичка, нанесете
върху лицето и декотето за 15 минути, след което внимателно почистете и
нанесете хидратиращ крем. Ако кожата ви е замърсена и предразпоожена към
образуване на комедони, към сместта за маската добавете един стрит аспирин-
неговото противовъзпалително действие се отразява чудесно на кожата.
Пълнозърнестият хляб може да се комбинира
и с други натурални продукти от кухнята- например с пчелен мед или зехтин-
истинска кулинарна наслада за кожата ви.
0 коментара:
Публикуване на коментар