вторник, 6 ноември 2012 г.

Пълнозърнест хляб...за красота



В последните години все по-популярни стават натуралните продукти за поддържане на красотата. Неписано правило е, че колкото по-натурален и органичен е даден продукт, толкова по-скъп е той.  Може би този факт се дължи и на умелата политика, прилагана от маркетинг специалистите.

    Всъщност, можете да поддържате красивия си външен вид с максимално натурални продукти и без да давате купища пари за скъпи козметични средства. Пълнозърнестият хляб, например, освен полезен за тялото, е и също така полезен за кожата и намира широко приложение в домашната козметика.
     За да приготвите домашен пилинг за лице, изсушете на слънце или във фурната няколко филийки пълнозърнест хляб и ги смелете на ситно. Така получените трохички съхранявайте в плътно затворен буркан. Използвайте два-три пъти в седмицата, след баня, в комбинация с щипка сода бикарбонат- навлажнете хляба и содата в шепа, след което внимателно разтрийте върху кожата. Пилингът е подходящ за мазна и комбинирана кожа. Ако имате суха кожа, заменете содата с малко овесени ядки- комбинацията от зърнени продукти доставя изключително полезните за кожата витамини от група В.
    Чудесен пилинг за тялото се получава при смесването на сухия, смлян хляб с утайка от кафе- така антицелулитното действие на кофеина е подсилено от изглаждащите кожата вещества в пълнозърнестия хляб.
   Друга изпитана рецепта е тази с кисело мляко. Върху фиийка пълнозърнест хляб, която да попие влагата, поставете лъжичка кисело мляко, а ако кожата ви е чувствителна- заквасена сметана или каймак от прясно мляко. След лекото изцеждане на млякото, направете кашичка, нанесете върху лицето и декотето за 15 минути, след което внимателно почистете и нанесете хидратиращ крем. Ако кожата ви е замърсена и предразпоожена към образуване на комедони, към сместта за маската добавете един стрит аспирин- неговото противовъзпалително действие се отразява чудесно на кожата.
    Пълнозърнестият хляб може да се комбинира и с други натурални продукти от кухнята- например с пчелен мед или зехтин- истинска кулинарна наслада за кожата ви.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив