четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Изборът на червило- с какво трябва да внимаваме




Устните са тази част от лицето, която първа се набива на очи в околните, особено ако те са наши събеседници и внимателно следят думите ни. Наглед проста задача, изборът на подходящото червило се оказва препъникамък за много жени, които харчат куп пари и трупат неизползваеми червила по шкафовете си.

    Какво трябва да имаме предвид, когато си купуваме червило:
   Тенът на кожата. И по-скоро специфичният подтон, който има кожата ни. Точното определяне на това дали имате топъл или студен подтон на кожата ще ви спести много излишни покупки. За студен подтон изберете червило със синкав, студен нюанс- тъмно винено, розово към цикламено, прозрачно розово. За дамите с топъл подтон подходящи са всички цветове, биещи на оранжево, златисто, медно и прасковено.
   Формата на устните. Не забравяйте простото правило, че тъмните цветове оптически стесняват, а светлите разширяват. Ако устните ви са тънки, избягвайте тъмните чрвила- по-добре заложете на блестящ гланц, още повече че на пазара се предлагат и продукти, правещи устните по-обемни благодарение на съдържащите се в тях щипещи съставки.
  Не си позволявайте ярко червило ако имате проблемни зъби. Някои цветове на червилото, особено тези в топлочервената гама, правят зъбите по-жълти отколкото са в действителност.
  Качественото червило, независимо дали е с матов или блестящ ефект, трябва да се нанася гладко, да овлажнява устните и да има приятен аромат. За да увеличите трайността му, преди да го нанесете очертайте контура на устните и запълнете с мек молив в същия като червилото, или най-много един нюанс по-светъл цвят. Отдавна отмина модата на контрастния молив, така че не си го позволявайте, освен ако не искате да изглеждате като гримирани за карнавал. Ако нанасяте червилото със специална четка, ще постигнете много по-голяма прецизност и няма да рискувате да го нанесете извън контура на устните.        
   Червилото има свойството да привлича погледите на околните към устните и този факт се използва от много дами, когато им се налага да говорят пред аудитория. Ако искате любимият да ви слуша, когато му говорите, просто акцентирайте с грима си върху устните. Никога, обаче, не забравяйте златното правило при гримиране- на лицето трябва да има само едно цветно петно. Ако изберете това да бъдат устните, нека очите бъдат по-пестеливо гримирани. Ако обратно- наблегнете на изразителния грим в очите, за устните подберете неутрално червило в телесен цвят или само прозрачен гланц. Избягвайте тъмните и ярки цветове на устите през деня, оставете ги за вечерни излизания.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив