понеделник, 12 ноември 2012 г.

Кадифето се завръща



Нежният ретро полъх, който повя по модните подиуми този сезон, носи завръщането и на най-нежното докосване- кадифеното.

     Кадифе, плюш- тези материи, носещи усещането за бал в аристократична обстановка, смело налагат присъствието си и в ежедневния гардероб.Какви са правилата при носенето на модерните кадифени дрешки:
   Разбира се, преди всичко е нужно да се научите да разпознавате качествената материя. Кадифето е скъп плат, произвеждан най-често от памук или коприна. Не се подвеждайте по евтините му варианти, защото те нямат качествата на истинското кадифе.
   При избора на дреха от кадифе, все пак се съобразете с времето, в което живеем и поводът, при който ще я носите. Добре е кадифеният акцент в тоалета ви да бъде само един. Кадифето чудесно се съчетава с кожа, коприна, вълна, дори деним, но съчетаването на кадифе с кадифе почти винаги изглежда малко натруфено и твърде ретро.
   Абсолютен хит този сезон е сакото от кадифе с класическа вталена кройка. Много добре се съчетава с дънки или права пола, защо не и с триумфално завръщащият се панталон чарлстон.
   Обувките, които ще носите с модерната си дреха, трябва да бъдат максимално изчистени и семпли. Чудесен избор са класическите кожени обувки с така актуалните квадратни токове и връзки в денди стил.
   Кадифената пола се съчетава чудесно с прозрачен чорапогащник, а ако целите по-небрежна визия- с плътен, но едноцветен и в тъмната гама.Класическите цветове за кадифените дрехи са черно, бордо, тъмните нюанси на лилавото и зеленото, а ако искате да привлечете всички погледи с ретро-модерната си визия, снабдете се с вталено кадифено сако в тюркоазено или турско синьо.
  При панталоните и полите, обаче, волностите с цветовете не са за препоръчване. Придържайте се към класическите тъмни цветове, особено ако сте по-дребничка, тъй като кадифето допълнително смалява силуета и едновременно с това разширява.
      Ако кадифето ви се струва твърде ретро, уважете присъствието му в модния гардероб с брошка-цвете или лента за коса- няма как да останете незабелязани.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив