Всички
знаем, че повече от 70 процента от тялото на възрастен човек е съставено от вода.
До какво води загубата на тези проценти можете да си отговорите, като видите
как се отразява липсата на вода на плодовете или зеленчуците- те постепенно
губят свежестта и еластичността си,
повяхват и се сбръчкват.
За
да избегнете тази апокалиптична прогноза за кожата си, погрижете се за обилната
хидратация на целия си организъм.Разбира
се, първо и основно- старайте се да приемате адекватно количество течности.
Най-често цитираната формула е 30мл. вода на килограм тегло, т.е. ако тежите 60
кг., трябва да изпивате 1,8 л. вода на ден. Не е невъзможно. Освен това,
старайте се да консумирате и богати на вода и минерални соли плодове и
зеленчуци- краставици, тиквички, домати, ябълки, портокали...
Запомнете,
че флиртът със слънцето е пагубен за водния баланс на кожата ви- то изсушава
кожата, която започва да се лющи и се получава т.нар фотостареене. Задължително
ползвайте кремове със слънчева защита, а след плаж нанасяйте богато хидратиращ
крем.
След
30-тата година кожата започва да губи естествената влага, която се съдържа в
дермата- време е да предприемете по-сериозни мерки. В козметичните салони се
предлагат различни дълбоко хидратиращи процедури, подходящи за всяка възраст,
но основната грижа остава във ваши ръце. Набавете си подходящ интензивно
хидратиращ серум и го ползвайте редовно.
Не забравяйте хидратацията и през студените
месеци, но бъдете внимателни. Козметиците съветват през зимата да смените
ролята на козметиката си и да ползвате дневния крем през нощта, тъй като той е
обилно хидратиращ и не е подходящ за агресивните атмосферни условия навън.
Сутрин, 30-тина минути преди грим, нанасяйте обичайния си нощен крем, който има
богато подхранващо действие и защитава кожата. Удачен вариант са и специалните
колд кремове, които съдържат специални овлажняващи съставки, предпазващи кожата
от вредното влияние на останалата козметика и лошите атмосферни условия, като
едновременно с това се грижат за запазване на естествения воден баланс.
0 коментара:
Публикуване на коментар