вторник, 13 ноември 2012 г.

Задължителната хидратация за кожата



Всички знаем, че повече от 70 процента от тялото на възрастен човек е съставено от вода. До какво води загубата на тези проценти можете да си отговорите, като видите как се отразява липсата на вода на плодовете или зеленчуците- те постепенно губят свежестта и еластичността си,  повяхват и се сбръчкват.

    За да избегнете тази апокалиптична прогноза за кожата си, погрижете се за обилната хидратация на целия си организъм.Разбира се, първо и основно- старайте се да приемате адекватно количество течности. Най-често цитираната формула е 30мл. вода на килограм тегло, т.е. ако тежите 60 кг., трябва да изпивате 1,8 л. вода на ден. Не е невъзможно. Освен това, старайте се да консумирате и богати на вода и минерални соли плодове и зеленчуци- краставици, тиквички, домати, ябълки, портокали...
     Запомнете, че флиртът със слънцето е пагубен за водния баланс на кожата ви- то изсушава кожата, която започва да се лющи и се получава т.нар фотостареене. Задължително ползвайте кремове със слънчева защита, а след плаж нанасяйте богато хидратиращ крем.
  След 30-тата година кожата започва да губи естествената влага, която се съдържа в дермата- време е да предприемете по-сериозни мерки. В козметичните салони се предлагат различни дълбоко хидратиращи процедури, подходящи за всяка възраст, но основната грижа остава във ваши ръце. Набавете си подходящ интензивно хидратиращ серум и го ползвайте редовно.
 Не забравяйте хидратацията и през студените месеци, но бъдете внимателни. Козметиците съветват през зимата да смените ролята на козметиката си и да ползвате дневния крем през нощта, тъй като той е обилно хидратиращ и не е подходящ за агресивните атмосферни условия навън. Сутрин, 30-тина минути преди грим, нанасяйте обичайния си нощен крем, който има богато подхранващо действие и защитава кожата. Удачен вариант са и специалните колд кремове, които съдържат специални овлажняващи съставки, предпазващи кожата от вредното влияние на останалата козметика и лошите атмосферни условия, като едновременно с това се грижат за запазване на естествения воден баланс.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив