вторник, 23 октомври 2012 г.

Прическа според типа лице



Нищо, освен пластичната хирургия, не променя така лицето, както прическата. Правилното подстригване е от основно значение за подчертаване на красивите черти и прикриване на недостатъците.

            При избора на прическа, редно е да се съобразите с фигурата си. Ниските  и закръглени жени изглеждат добре с по-къса коса, която оптически издължава силуета, докато дългата коса прави високите жени по-женствени.
            Всичко това, обаче, са много общи понятия- основното, с което трябва да се съобразите при избора на фризура, това е формата на лицето ви. 

            Дамите с кръгло лице (дължината на лицето е равна на ширината) изглеждат чудесно с асиметрична прическа. Трябва да избягват носенето на косата на път, особено път през средата на главата, или бретон, защото те допълнително разширяват лицето. Добре стои подстригването на етажи, с дължина на косата под раменете. Избягвайте носенето на косата с дължина до брадичката.
            Ако имате дълго и тясно лице, не е препоръчително да носите твърде дълга коса- тя оптически още повече издължава. Прическа с дължина до брадичката оптически увеличава обема, така че е подходяща за вашия случай, както и бретон с асиметрична дължина .
            Квадратно лице (широки челюсти  и широко чело)- изберете прическа без прави линии- за вас не са подходящ вариант каретата и чертите, забравете за късата подстрижка.  Косата ви трябва да бъде подстригана стъпаловидно, подходящи са и асиметричните форми.
           
             Трапецовидното лице (широка челюст и тясно чело) се омекотява от леки къдрици или стъпаловидна, филирана в краищата прическа. Късата коса не стои добре на дамите с трапецовидна форма на  лицето.

            Триъгълното лице се смекчава чудесно от каре с дължина до брадичката, крайщата на което са извити назад. Добре стои и изтънен на ресни бретон, но в никакъв случай плътен такъв, защото той още повече подчертава острата брадичка.

            Дамите с овално лице са истински щастливки, защото на тях, общо взето, всяка прическа им стои добре – с малки изключения, разбира се. Не са добър вариант твърде дългите коси, които още повече издължават лицето. Идеални са средната дължина и пластовете- те смекчават и отварят лицето.

0 коментара:

Публикуване на коментар