понеделник, 22 октомври 2012 г.

Пет непростими грешки в облеклото



    

Вечната диктаторка- модата- налага своите заповеди всеки сезон и милиони жени следват стриктно повелите и- за добро, или лошо. Обаче сляпото водене по модните писъци може да доведе до комични гледки на улицата- жени, облечени с модни дрешки, но изглеждащи така, сякаш у дома нямат нито едно огледало. Събрахме петте най-често срещани грешки, които допускат жените, в стремежа си да изглеждат зашеметяващо

1.   Дрехи, неподходящи за физиката и възрастта. Знаете какво имаме предвид- виждали сте ги. Дами на средна възраст, облекли сякаш дрехите на дъщерите си- блузки над пъпа; панталонки, дълги една педя; роклички тип потник- колкото и добре да изглежда една дама на зряла възраст, облечена в тези дрехи може само да буди състардателни погледи у околните. Но дори да сте млада, ако физиката ви не е съвършена, избягвайте твърде къси, твърде тесни, или твърде очертаващи недостатъците дрехи. Джинсите с ниска талия в комбинация с топ над пъпа, стоят прекрасно на...затрудняваме се да кажем на кого. Стойте далече от тях, ако не искате да изглеждате комично.
2.    Животински принтове. Те се завръщат на определен период от време, заливат модните корици и витрините и също така светкавично изчезват от полезрението. Може да са много модерни, но не прекалявайте с тях- позволете си ги само като акцент. Чанта в леопардовата гама стои чудесно на едноцветен тоалет, но в комбинация с палто, блузка и клин в котешки десен, рискувате да ви помислят за дошла от джунглата.
3.    Прекалено много бижута. Отмина времето на отрупаните със златни пръстени ръце, ланците, от които можеше да се получи изкривяване на гръбнака и гривните до лактите. Сега също се носят бижута, но акцента пада върху едно от тях- вие изберете кое. Ако сложите големи обици, забравете за масивно колие, ако изберете да акцентирате с голям пръстен, бъдете внимателни с гривните. Изберете бижута, които си подхождат като стил и материал- комбинацията на златни пръстени и дървени обеци няма как да изглежда стилно, дори върху коледната елха;
4.  Внимавайте с подбора на цветовете. Не че не можете да си позволите цветни дрехи, напротив, но нека съчетанието бъде галещо окото, а не тип светофар. Избирайки съчетание тон в тон или залагайки на контраста, ще изглеждате стилни и елегантни, без психическото ви здраве да изглежда под въпрос.
 5.   Колкото и скъпи да са обувките ви, ако не ги поддържате в идеално състояние, ще изглеждате немарливо- факт. Мръсните и кални обувки, тези с очукани носове и изтрити токове изглеждат ужасно и са в сътояние да съсипят и най-елегантния тоалет.

0 коментара:

Публикуване на коментар