сряда, 31 октомври 2012 г.

Какво трябва да знаем при избора на рокля



Рокля с дълъг ръкав "Констанс"

            Предстои важен повод в живота ви- абитуриентски или абсолвентски бал, важна бизнес вечеря, сватба на близки хора, фирмено парти. Ако сте решили да уважите събитието облечени в рокля, няма да сбъркате- тази стилна дреха остава винаги актуална на модния подиум и заема челно място при избора на тоалет за важно събитие, може би защото кара нас, жените, да се чувстваме уверени, стилни и красиви. Изборът на рокля е приятна задача, но и тук има някои тънкости, които рискуват да помрачат настроението ви, ако не се съобразите с тях.

       На първо място- подберете тоалета съобразно повода. Ако на поканата е отбелязан дрескода, изборът е улеснен. Ако не- етикетът дава насоки за визията на дрехата за коктейл и тази за строго официална вечеря, когато дългата рокля е задължителна.
Графитена рокля "Миранда"
            Съобразете се с възрастта и фигурата си. Подчертайте силните страни във фигурата си и прикрийте не толкова съвършените. Ако сте закръглена, изберете рокля в по-тъмен цвят с класическа кройка, не прекалено вталена, но и в никакъв случай не отпусната. Красивите крака подчертайте с рокля над коляното, а ако имате притеснения от размера на бюста си, изберете рокля с високо деколте, но елегантен гол гръб, който стои много загадъчно и еротично по един изключително стилен начин.
            Бъдете внимателни при съчетанието на роклята с аксесоарите. Отмина времето на тежките и натрапчиви бижута- акцентирайте с пръстен, колие или обици, но никога с всичко наведнъж. Ако роклята е изчистена и има голямо деколте, може да съчетаете с перлен наниз или красив медальон в подходящ на роклята цвят. Ако носите масивно колие, изберете дискретни обици. Вариант са и по-нестандартните бижута като брошка или диадема, но нека акцентът бъде само на едно място, иначе рискувате да изглеждате натруфено.
Рокля-бюстие "Кити"
            Платът, от който е ушита роклята, също не е без значение. За вечерно парти може да си позволите по-лъскава и блестяща материя като сатен или брокат. Цветът на роклята също е важен. Чували ли сте изразът „Ако се чудиш коя рокля да облечеш, облечи черната”- подходящ е точно за такива случаи. Съобразете роклята с цвета на чантата и обувките, като не е нужно те да бъдат в една гама, но е задължително да носят еднакво послание- строго делови или по-фриволен вид, според повода и вашата идея.
            Информирайте се за модните тенденции, но не ги следвайте сляпо на всяка цена. Заложете преди всичко на елегантността- тя винаги е на мода.
            Остава най-важният въпрос- от къде да се снабдите с идеалната рокля. За да сте сигурни, че няма да пропуснете роклята-мечта, ежедневно проверявайте любимите си електронни магазини за нови колекции и сравнявайте различни модели в българските и световни сайтове.
            Сигурни сме, че вашата рокля е там и чака да я откриете. Успех!

0 коментара:

Публикуване на коментар