четвъртък, 18 октомври 2012 г.

10 начина да подобрите настроението си




На всяка жена е познато усещането за бушуваща в нея буря- хормоналните промени, стресът в работата, кавгите с любимия- достатъчни фактори да скапят деня... Предписваме ви десет ефикасни лекарства за подобряване на настроението, които да     приемете незабавно при нужда. Странични ефекти- неизбежна усмивка и лекота в душата.
           
1. Излезте с приятелки- разговорът с приятни хора e прекрасна алтернатива на професионалните сеанси    при психоаналитик, а смехът повишава нивото  
    на серотонин в организма- истински, натурален антидепресант.
2. Посетете козметично студио- независимо дали ще изберете да се поглезите с масаж или с нова прическа, грижата, която ще положите за себе си, ще ви донесе ударна доза самочувствие.
3.      Хапнете нещо сладко- забравете за миг диетите. Парче торта, ванилов сладолед или плодова салата- вкусното удоволствие ще подслади и душата ви.
   4.      Поспортувайте- изразходвайте негативната енергия 
      във фитнеса или залата за аеробика. 
     Физическото изтощение води до душевно спокойствие.
    5.       Изгледайте някой хубав филм. В киносалона или 
      пред телевизора, измислената история ще ви накара   
      да се откъснете поне за два часа от битовите проблеми.
    6.     Разходете се сред природата. Чистият въздух прояснява съзнанието, а контакта с природата има чудесното свойство да успокоява и отнема нервното напрежение.
   7.   Медитирайте. Затворете очи, представете си някое мечтано кътче и се пренесете там, макар и само мислено. Изключете съзнанието си за минути, за да се завърнете бодри и спокойни.
  8.  Погледайте играещите в парка деца или погалете някое животинче. Чистите и неподправени отношения ще ви накарат да осъзнаете, че не си заслужава да се ядосвате.
    9.      Разчистете гардероба си. Смело изхвърлете всичко, което не сте носили отдавна- значи можете и без него. Освобождаването от излишни вещи и откритото пространство след изхвърлянето им, води до усещане за проветрение на съзнанието и подреждане на емоциите. И най-вече- освобождавате място за резултата от най-ефикасното лекарство- номер десет:
10.  Купете си нова дреха. Всичко, което се говори за шопинга, е вярно- това е истинска терапия. Отворете любимия си онлайн магазин, разгледайте новата колекция и си купете нещо красиво, което да носите с удоволствие. Сами ще се уверите в мигновения ефект от тази терапия.

0 коментара:

Публикуване на коментар