сряда, 31 октомври 2012 г.

Как да определим подтона на кожата си



Случвало ли ви се е да си купите чудесно ново червило, да се приберете и да разберете, че...никога няма да го ползвате? Затруднявате ли се да намерите идеалния руж за скулите си, който да стои естествено и да подчертава, без да изглеждате гримирана като клоун?

            Ако отговорът е „да”, очевидно до сега не сте се замисляли какъв е подтонът на кожата ви- топъл или студен. Правилното определяне на подтона ще ви спести много лутания и излишни покупки- ще улесни както гримът ви, така и изборът на дрехи и бижута.
            Най-общото деление на нюансите на кожата е делението на топъл и студен подтон. Това деление се използва и от повечето производители на декоративна козметика, които делят продуктите си на топли и студени. Студен подтон има розовеещата кожа, топъл- тази, която стои жълтеникаво. Най-лесно можете да определите към кой тип спада вашата кожа, когато погледнете прозиращите венички- ако техният цвят е синкав, значи имате студен подтон; зеленикавият цвят говори за топъл подтон. Ако този тест ви затруднява, отговорете си на въпроса кой благороден метал ви отива повече- злато или сребро. Кожата със студен подтон изглежда чудесно със сребърни бижута, докато топлата засиява, украсена от злато.
            След като сте определили подтона, вече е лесно да се придържате към основните правила:
Студената кожа изглежда чудесно с цветове в студената гама. Ако сте забравили кои са те- това са, най-общо казано, нюансите на водата. При условие, че искате промяна в цвета на косата, заложете на пепелявите и перлени нюанси на русото или кестенявото. Студените гами на зеленото, сивото, синьото, розовото и лилавото са чудесен избор за дрехи, аксесоари и грим. Не е нужно да се лишавате от червено, но то трябва да е с виолетов или синкав подтон- така ще подчертаете най-добре индивидуалната си красота.
            Хората с топъл подтон на кожата, трябва да заложат на огнените цветове в палитрата. Махагоново червено, медно, златисто и оранжево, топло кестеняво и наситено карамелено- това са подходящите цветове за вашата грива. Златистата кожа често е украсена с лунички, които изглеждат много закачливо в комбинация с червеникава коса. В гардероба ви намират място топлите, есенни нюанси на зеленото, жълтото и оранжевото, червеното с оранжев подтон, а и лилаво, но в топлата гама.

            

0 коментара:

Публикуване на коментар