сряда, 31 октомври 2012 г.

Как да прикрием несъвършенствата на тялото си

Който и моден канал да пуснем, което и списание за мода да разгърнем- навсякъде виждаме сякаш изваяни жени, нарисувани, а не истински. До колко тази визия отговаря на истината  и до колко е плод на фотографското майсторство, можем само да гадаем. Важното е друго- как в ежедневието си да направим така, че да изглеждаме максимално добре и да запазим самочувствието си. Има хитрости при избора на облекло, които сигурно ще ви помогнат.


            Преди всичко- не следвайте сляпо модата и не купувайте дреха, само защото стои добре на приятелката ви. Опознайте спецификите на тялото си и преценете добре коя негова част търпи замаскиране и коя е удачно да подчертаете.
Рокля "Адел"
        Ако се притеснявате от големия си бюст и широк гръден кош, не носете твърде тесни горни дрехи, или такива, привличащи погледа в тази част на тялото. Изберете V-образно деколте, за да издължите оптически твърде късия врат, или обло такова, за да не изглежда горната част на тялото ви толкова обемна. По-пухкавите ръце ще прикриете, когато избягвате дрехи с презрамки- спрете се на актуалните паднали ръкави или такива в ¾ размер. Избягвайте хоризонталните райета, които оптически увеличават обема.
Бяла рокля с гол гръб "Крисан
Обратният проблем- твърде малкият бюст се коригира оптически от дреха с набор в горната част. Отличен вариант са деколтетата тип лодка, или тези с асиметрична форма. Жените с малък бюст е добре да избягват големите деколтета, но изглеждат страхотно в рокля с гол гръб.
И в двата случая бъдете много прецизни при избора на бельо- подходящото безшевно бельо допълнително извайва формите и може да прикрие много дефекти.
Черен панталон с висока талия
За да стесните обема на ханша и бедрата, изберете едноцветни панталон или пола в съчетание с по-светла горна част на облеклото, която може да е на дребни фигурки или вертикални райета. Панталона трябва да бъде с класическа линия, прав и меко падащ надолу, а не прилепващ по прасеца. За да привлечете вниманието към горната част на тялото, може да акцентирате с ефектно колие, или красива брошка. Ако пък се притеснявате от твърде слаб ханш и ви се иска да придобиете по-женствени форми, заложете на пола с плисета или волани. Добър вариант е и рокля с платка в бюста, която се разкроява надолу.
По-закръглените дами допускат голяма греша, носейки широки дрехи, с идеята  да прикрият формите си. Всъщност и най-перфектното тяло ще изглежда зле в безформена дреха. В този случай по-удачен е изборът на рокля пред панталон, който допълнително да подчертава пищните линии. Ако имате красиви крака, но едър ханш, изберете къса рокля, която се разкроява от талията.                  
Не забравяйте обувките. Елегантната обувка на ток е задължителна, независимо от ръста и фигурата ви- ниските жени изглеждат по-високи на ток, а на високите дами елегантната обувка придава необходимата грациозност на стойката. Правилното съчетание е обувки и панталон или чорапогащи в един тон, за изглеждат краката още по-стройни.
Когато избирате дрехи, стремете се те да бъдат освен красиви и удобни- няма нищо по-неприятно от това да прекарате 8 часа в неудобен тоалет, който не ви позволява нито да дишате спокойно, нито да се отпуснете. Запомнете, че съвършени хора няма, но с правилно подбрани дрехи, можете винаги да изглеждате зашеметяващо.

0 коментара:

Публикуване на коментар