понеделник, 22 октомври 2012 г.

Пет трика срещу уморена кожа



   
След сезона на плажовете и жаркото слънце, нощните купони и безсънни нощи, с настъпването на хладното, ветровито време, кожата ни сякаш е загубила блясъка и свежестта си. Изглежда посърнала и уморена, още повече, че летният загар избледнява...Как да върнете жизнения вид на кожата си:


1.      За да възстановите епидермиса от продължителното излагане на слънце, поглезете се с мляко. Използвайте ценния каймак от прясното мляко- смесете го с капка бадемово масло, ако кожата ви е суха, или масло от гроздови семки, ако имате мазна кожа, сгъстете с пшеницени трици и нанесете на добре почистеното лице за 15 минути;
2.  Идете на масаж- масажът на лицето подобрява кръвообращението, възстановява еластичността на кожата и я подготвя за приемане на следващите подхранващи съставки. Оставяйки се в ръцете на професионалист, масажът е и чудесно средство за релаксация и анти-стрес терапия.
3.     Заредете се с витамин С- този природен антиоксидант има основна заслуга за повишаване
на еластичността на кожата, на него дължим свежия тен и устойчивостта при стресови ситуации. Освен засиленото вътрешно приемане на витамин С чрез сезонните плодове и зеленчуци, наблегнете и на външното му приложение върху кожата, под формата на маски с цитруси- ако кожата ви е чувствителна и не понася директното обтъркване с лимон, прибавете капка-две лимонов сок в лъжичка бадемово масло и така нанесете на лицето.
4.   Погрижете се за сенките под очите- основен белег за умора. За да успокоите уморените очи, ползвайте специални капки, а за да намалите отока под тях, може да използвате различни студени компреси- например пакетче чай от лайка, изстудено в хладилника; кръгчета краставица (тук бъдете внимателни- наличието на нитрати в зеленчука може да доведе до неприятни реакции) или най-простото- сложете за пет минути две метални лъжици във фризера, след това поставете по една лъжица на всяко око и оставете студа да се погрижи за подобряването на кръвообращението и премахването на умората;
5.   Сведете до минимум контакта на кожата с нейните неприятели- тютюнев дим, строги диети, алкохол... Стремете се да се наспивате, да се движите сред природата, за да се насища организмът ви с кислород, да подбирате качествена козметика- така ще запазите здравия вид на кожата си, а от там и на цялостното си излъчване.


0 коментара:

Публикуване на коментар