сряда, 31 октомври 2012 г.

Как да бъдем винаги стилни



            
Рокля в екрю "Ремина"
Дойде сезонът, в който се завръщаме на работа-след летните отпуски, лежерното шляпане с чехли и минимализъм в облеклото, отново търсим чорапите и елегантните обувки, топлите жилетки и шалове. Откриваме сезона на фирмените партита, командировките и деловите срещи, затова ви напомняме няколко прости правила, спазването на които ще ви предпази от конфузни ситуации:

            Подберете тоалетите съобразно фигурата и възрастта си. Ако сте прекалили с хапването и инклузивите през лятната ваканция, постарайте се бързо да се върнете във форма. Дотогава обаче забравете за прилепналите рокли и бюстиета. За предпочитане е да облечете рокля с класическа кройка, подчертаваща привлекателните части във фигурата ви. Късите поли и рокли оставете за свободното си време- дължината около коляното е перфектна за всяка възраст и фигура.
          Бъдете внимателни при съчетаването на цветовете. Ако искате да акцентирате с цвят, нека той да бъде преобладаващ само в една част от тоалета ви, или върху аксесоар. Признак на лош вкус е да бъдете облечени от глава до пети в леопард, колкото и моден да е този цвят.
            Пазарувайки дрехи за новия сезон, не се водете сляпо по модните писъци. Не е разумно да купите рокля в цвят, който не ви отива, само защото е модерен през този сезон- по-добре съобразете модата с личния си стил и вкус.       
  Заложете на качеството- спомнете си старата английска поговорка „Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща”. Вероятността качествените обувки да ви предадат след седмица е далеч по-малка от тази за евтините им събратя, затова внимателно изберете важните аксесоари в облеклото си. Обувките са визитна картичка за жената и показател за нейния стил. Не си позволявайте да носите неподдържани, прашни или скъсани обувки- това би говорило много зле за вас.
    По същия начин стои въпросът с маникюра- неподдържаните нокти могат да съсипят и най-прекрасния тоалет. Грижете се за визията на ръцете си- те са винаги в полезрението на околните.
      Изберете лесна за поддържане фризура, подхождаща на общата ви визия и стил. Правилно подбраната прическа може да улесни много ежедневието ви- важно е в забързания делник с едно движение да постигнете ефект като след посещение при фризьор.
     Съобразявайт се с повода, за който избирате тоалет. Еднакво нелепо е да отидете на коктейл с джинси и на разходка с коктейлна рокля, затова бъдете критични към себе си. Когато пазарувате дрехи, стремете се да се придържате към вече изградения си стил на обличане- по този начин ще имате възможност с минимум инвестиция да постигнете максумум варианти за комбинации и разнообразяване на облеклото.
            Бъдете внимателни към детайлите- съобразете грима с повода и общата визия, както и с това какво ви отива. Купувайте качествено бельо, което допълнително се грижи за комфорта самочувствието ви. Подберете приятен за вас и ненатрапчив за околните аромат.
            Не си позволявайте небрежност и нехайство относно визията си и подбора на облеклото си, защото при неправилен избор и с най-скъпите дрехи не сте застраховани от риск да изглеждате немарливо. 

0 коментара:

Публикуване на коментар