неделя, 16 септември 2012 г.

Коя е най - женствената дреха?


               
Дантелена рокля в екрю "Каралайн"
В съвременния свят на еманципация и феминизъм, в който жената твърдо отстоява мястото си в редица „мъжки” роли, борейки се за признание и доказвайки ден след ден, че по нищо не отстъпва на представителите на силния пол, думата „женствена” сякаш звучи нелепо. Когато модният подиум е превзет от унисекс модели и по улиците се движат безполови същества, уж жени, а носещи дрехи с мъжки кройки, все по-трудно става запазването на женствеността във всичките и аспекти.
      Всъщност много от проблемите в днешното общество идват от това, че жената все повече се отделя от женствеността си. Все по-рядко могат да бъдат срещнати малки момиченца, облечени като такива - много по-практични стават универсалните джинси и гащеризончета, шорти и блузки. А женствеността се възпитава от най-ранна възраст - тя е усещане за естетика и хармония, за нежност, вътрешна красота и грация. И най-красивата жена губи от хубостта си, ако пренебрегне женствеността.
Вечерна, елегантна рокля "Мила"
       Подчертаването на красотата чрез държание, маниери и визия не пречи на реализацията в модерния свят, напротив. Осъзнавайки предимствата, които ви дава женственият вид ще се убедите, че той не само не ви спъва, а ви отваря и нови врати.
      Запитвали ли сте се какви точно жени харесват мъжете? Коя е дрехата, която най-добре описва жената като такава? Дънки? Костюм от три части? Спортен екип и кецове? Не, далеч сте от правилния отговор. Ако зададаете този въпрос на половинката си, почти сигурно е какъв ще бъде отговорът, който ще получите: „Рокля!”
    Тази дреха, появила се в „гардероба” на жената от най-древни времена, неизменно е била запазена марка за представителките на нежния пол. Мъжете винаги са предпочитали жената да изглежда като жена - не размъкната или вулгарна, не унисекс или мъжкарана, а точно женствена и нежна. Затова и роклята - подчертаваща, а не нагло натрапваща женските форми се радва на най-голяма почит сред избора на мъжете, когато искат да подарят дреха на любимата си.
Рокля-сукман с външен цип "Джуди"

    Дълга или къса, едноцветна или шарена, с гол гръб или с дълги ръкави- това е дрехата, която трябва да присъства в гардероба на всяка уважаваща себе си жена - независимо дали тя е атомен физик или домакиня, лекар или детска учителка - правилно подбраната според физиката, възрастта и професията рокля никога не може да изглежда нелепо. С нея можете да се разходите с парка, да отидете на романтична среща, да обядвате с бизнес партньор или да отидете на клуб. Роклята никога няма да ви предаде.
     Не случайно легендарната Коко Шанел издига на пиедестал легендарната „малка черна рокля”- дреха, която никога няма да бъде демоде и е способна да ви спаси от неловко притеснение, свързано с облеклото ви.
        Роклята е дреха, която се носи и през четирите сезона - на плажа, в офиса, на вечеря - съчетана с различни обувки и аксесоари, тази дреха е способна да претърпи безброй трансформации и да изглежда по безброй различни начини.
      Не се лишавайте от удоволствието да се почувствате жена, поглезете сетивата и душата си, купете си рокля и се почуствайте най-красивата жена на света, оглеждайки се във възхитените очи на мъжа до вас!  

0 коментара:

Публикуване на коментар