неделя, 16 септември 2012 г.

Белоснежната усмивка: вашата визитна картичка



Още от зората на човечеството един жест се смята за най-ценния дар: усмивката. Съществуват редица изследвания, доказващи, че благодарение на нея се променя вибрацията на тялото, освобождава се хормонът на щастието - ендорфин. Така и не е изяснено усмивката ли е предизвикана от щастие или щастието е предизвикано от усмивка.
Много неловки ситуации могат да бъдат избегнати и много неудобства бихте си спестили, ако харесвате усмивката си и нямате проблем с това да се усмихвате широко. Основна гаранция за липсата на притеснения от състоянието на усмивката ви са перфектните, бели зъби.
За да поддържате устната хигиена винаги в отлична форма, не си позволявайте да пропуснете профилактичен преглед при зъболекаря - освен необходимото лечение на болните зъби, той ще се погрижи и за отстраняването на така досадния зъбен камък, който освен козметичен, може да доведе и до сериозен стоматологичен проблем.
            Ако ви притеснява пожълтяването на зъбите ви, съществуват редица медицински методи за избелване на зъбите - чрез ултразвук, специални дентални процедури, които обещават да свалят до 14 тона оцветяване на зъбите с едно посещение в зъболекарския кабинет. Съществуват и домашни системи за избелване, пазарът е залят от „чудодейни” избелващи пасти и води. Въпрос на избор и възможности.
            Ако процедурите при зъболекаря ви се виждат твърде крайни, а държите на перфектната си усмивка, може да изпробвате бабините рецепти със сода, сол или друго абразивно вещество, което има свойството да избелва - само не прекалявайте. Достатъчно е веднъж седмично да изтъркате нежно зъбите с малко сода бикарбонат върху четката и да изплакнете добре. Прекалено агресивното четкане или честата употреба могат да доведат до нараняване на емайла. Препоръчват се и чудодейните избелващи свойства на лимона - натъркайте зъбите с резен лимон, освен ако те не са прекалено чувствителни- в този случай бъдете внимателни, защото киселината в плода може да предизвика неприятно усещане.
            Не забравяйте, че избелването на зъбите - с народни рецепти или с методи, последна дума на медицината, трябва да бъде последвано от профилактика на повторно потъмняване. Ако пушите - замислете се какво си причинявате на здравето, на зъбите и на джоба си. Ограничете до минимум цигарите, от които зъбите стават жълти и неприятни. Кафето, чаят и виното също имат свойството да оцветяват зъбния емайл - не прекалявайте с тях.
Стремете се да миете зъбите си след всяко хранене и поне веднъж дневно почиствайте тесните пространства между зъбите си със специален конец, който отстранява и най-фините замърсявания, недостъпни за четката и пастата.
Грижете се за усмивката си, защото е много важно да ви е винаги подръка. Никога не се знае кой и кога ще се влюби в нея!

0 коментара:

Публикуване на коментар