неделя, 16 септември 2012 г.

Сладко и хубава фигура - възможно ли е?


             
Ако искате да отслабнете и да запазите постигнатия резултат, да сте стройни и красиви - напълно, категорично и завинаги забравете вкусът на захарта!!! Звучи ужасно, нали! Да се лишите от блаженния сладолед и шоколадовите пасти! Ох!
       А чували ли сте теорията, че лишаването от нещо любимо всъщност е пагубен стрес за организма? Много шокохолици я изтъкват и сме склонни да им повярваме.       Никога не казвайте „никога” и не се ограничавайте напълно - така може и да отслабнете, но с цената на много излишно напрежение и за вас и за околните. Просто заменете сметановия сладолед с плодов, или с такъв с ниско съдържание на захар.А съществува  и възможността да си правите сами ледената вкусотия - в магазините се  продават специални форми за сладолед, които могат да се напълнят с плодов сок, подсладен зелен чай, мляко с пасиран плод и какво ли не друго по ваш вкус - диетично и вкусно!
       Купа кисело мляко с лъжичка или две мед. Пасиран банан с мляко. Замразени малини с нискомаслена сметана - не са ли това чудесни алтернативи на традиционния сладолед!
       Дори ако сте от споменатите по-горе шокохолици и наистина не можете да си представите деня без какаовото изкушение, не се тревожете. Напълно възможно е да се съчетае страстта към шоколада с хубавата фигура. Заменете млечния шоколад с натурален - с над 60 % съдържание на какао. Той е по-горчив и с по-натрапващ се вкус от млечния десерт и не позволява консумацията на повече от 2-3 блокчета. Освен това приемането му наподобява за организма отделянето на ендорфин - хормон на щастието. А когато сме щастливи, какво? - отслабваме! Лесно е!
       За да сведете до минимум приемането на излишна захар, подслаждайте кафето с мед или някои от различните естествени подсладители, но внимавайте с изкуствените такива, които не само няма да ви помогнат да отслабнете, а дори могат да бъдат вредни за здравето ви.
       И не на последно място - никога не забравяйте да подслаждате деня си с положителни емоции, общувайки с интересни хора! Тази сладост е назаменима както за физическото, така и за душевното ви здраве!
                      Да ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар