събота, 8 септември 2012 г.

Няколко хитри идеи за ефектен маникюр




Иска ли ви се през уикенда, или по време на заслужената почивка, да разнообразите скучният маникюр? Кой от нас не се е възхищавал на изкусно изрисуваните нокти, излезли изпод ръцете на професионалните маникюристи - истински произведения на изкуството, които обаче, за съжаление, не са особено трайни и с мъка се налага да изтрием след най-много седмица... Ако нямате възможност или желание да посещавате редовно маникюрист за декорация на ноктите си, а ви се иска по-екстравагантен маникюр - няколко чудесни и лесно изпълними идеи ще внесат усмивка във визията ви.
Разбира се, ако умеете да рисувате, проблемът е решен - изрисувайки красиви цветя, фигурки, пейзажи върху ноктите си, със сигурност ще бъдете атрактивни. Обаче, честно - колко от нас са с талант на художници? И колко могат да осъществят идеите си...върху собствените нокти?
Ако и вие не се чувствате особено сръчни в ръцете, не се тревожете - има начин да съберете възхитени погледи и без да притежавате уменията на Пикасо.
Предлагаме ви няколко хитри идеи, които ще внесат цвят и усмивка в маникюра и педикюра ви.

Лак тип Омбре (Ombre nails) - тази хитрост при подбора на лак за ноктите позволява ефектно съчетание на няколко цвята в една гама, но с различни тоналности. Ако нямате пет различни тона от синьото в лаковата си колекция, обаче, не се притеснявайте. Достатъчни са ви два- един много тъмен и един много светло син цвят. Нанесете най-тъмния цвят на палеца, а най-светлия- на нокътя на кутрето. Сега идва забавната част- много приличаща на работата на истински художник. На непотребна равна повърхност, например капачката от пюрето на детето, капнете две капки от светлия лак и една капка от тъмния. Смесете добре (например с клечка за зъби) и нанесете с четка на нокътя на безименния пръст. Изясни ли ви се вече J Смесвайки след това по капка от двата лака ще получите боичка за средния, а показалеца щe украсите с две капки тъмен и една - светъл лак. Повторете огледално на ноктите на другата ръка.
Така смело може да експериментирате с всички цветове, които харесвате, дори да получите ефектно омбре от бяло до черно- нужно е само малко въображение и време.
Скитълс (Skittles) - по идея, вдъхновена от шарените бонбончета, оцветете маникюра си в пет различни цвята - необходимо е само те да носят еднакво настроение- например пет нежни бебешки нюанса, пет пастелни тоналности, комбинация от есенни багри, а защо не и пет неонови, искрящи цвята- идеално допълнение към небрежната визия през лятната ваканция.
Преливане с гъбичка - чудесна идея е да комбинирате два подхождащи си цвята на един нокът. Осъществяването е лесно и бързо - лакирайте целия нокът в един от цветовете. След като изсъхне, вземете парче от обикновена домакинска гъба и капнете върху него капка от другия цвят - внимателно потупайте с гъбичката само в горната част на нокътя. Получава се чудесна преливка. Запечатайте с топ лак, а ако сте  изцапали кожичките около ноктите, леко отстранете пораженията с памучно тампонче, напоено с лакочистител.
Печати за нокти - на пазара от години се предлагат комплекти за декорация на ноктите, които позволяват полагането на красиви рисунки на нокътната плочка от хора, които иначе не биха се справили добре с четката на художник. Цените им варират от лев-два до над 30 лева,  в зависмост от производителя и броя на картинките, с които можете да украсите ноктите си. Независимо от това коя марка ще изберете, процедурата по печатането е еднаква- шаблонът се маже с лак по избор, като е желателно той да бъде по-гъстичък. Чудесна работа вършат специалните боички за декорация, а се продават и специални лакове за печат. Следващата стъпка е да остраните излишния лак от шаблона със специалния уред в комплекта и с гуменото печатче да пренесете рисунката върху предварително лакирания си със светъл, или контрастен на декорацията, цвят.
Ако цялата процедура ви се вижда твърде сложна, може да се снабдите със специална машинка, която сама печата ноктите ви - хитро, нали!

Който и от вариантите за декорация на маникюра си да изберете, запомнете - не е нужно да се ограничавате само с него. Смело може да комбинирате омбре с преливка, с  рисунки от печати, с различни цветове и нюанси - границата е единствено вашето въображение.

0 коментара:

Публикуване на коментар