неделя, 16 септември 2012 г.

Дрехите, задължителни за гардероба на всяка жена


           
Какво е мода? Маниер на обличане (и не само), характерен за дадена епоха. Социално-психологическо явление. Манипулативен диктатор... Всичко това е вярно, но все пак има неща, които остават извън модата и са се превърнали в непреходен елемент, задължителен за гардероба на всяка жена. Кои са тези дрехи за нашето „модерно” общество?


Рокля. Слагаме я на първо място като дреха, символ на женствеността. Легендарната Коко Шанел въздига на пиедестал „малката черна рокля” и никой не я е свали от там до сега. За коктейл или вечеря, сватба или нощен клуб - това е дрехата, която ще ви спаси от вечния въпрос „Какво да облека?”. С нея никога няма да се почувствате нелепо и неподходящо облечени. Роклята, като цяло, е неделима част от гардероба на жената през всички сезони. Дълга ефирна рокля за разходка край плажа, топла кашмирена рокля край камината или стилна офис рокля - тази дреха никога няма да излезе от мода.
Панталон с класическа кройка. Незаменима дреха в гардероба на жената, живееща в днешното еманципирано общество. Според материята и десена може да бъде съчетан с ниски, удобни обувки или такива на висок ток, с риза или пуловер. Няма как да минем без него.
Права пола до коляното. Стилна и женствена - в съчетание с обувки на ток и чорапи в телесен тон, тази дреха подчертава по уникален начин предимствата на фигурата и прикрива недостатъците. Търпи комбинация с различни сака и ризи, и винаги изглежда на място.

Рокля - сукман "Дима"


Бяла риза. Няма дреха, която да не си подхожда с бялата риза. В съчетание със сукман, пола, панталон или джинси, бялата риза стои винаги стилно и придава класа на всеки тоалет.
Шлифер/тренчкот. Още от времето на Мата Хари, тази дреха присъства в гардероба на шикозната дама и е незаменима през влажните есенни дни. Възможно ли е жена, съчетала тренчкота със стилни обувки на висок ток и загадъчни слънчеви очила да изглежда зле...и така от 20-те години до днес. На това му казваме непреходен стил.
Костюм от две части. Независимо дали долната част е пола или панталон, стилният едноцветен костюм с класическа кройка е винаги актуален, а освен това е и изключително практичен, защото дава възможност за различно съчетание на сакото и полата/панталона с други дрехи. Подходящ е за гардероба и на бизнес дами и на студентки.
Джинси. Наричат ги още „изобретението на 20-ти век”. Тази дреха, предизвикала революция в начина на обличане, няма аналог и до днес и едва ли има човек, които да няма нито един чифт джинси. Те стоят добре и на млади и на стари и са чудесна дреха за свободното време и почивката.
     Със сигурност към този списък можете да добавите и още дрехи, които са в центъра на всяка една модна колекция от десетилетия насам. Модата се движи около тях, без да променя основните им линии. Съчетани с подходящи аксесоари, това са дрехите, с които винаги ще изглеждате стилно и в крак с модата.

0 коментара:

Публикуване на коментар