понеделник, 5 ноември 2012 г.

Шалът- артистично намигване



Ако и вие не си падате по традиционните бижута, а ви се иска да разнообразите ежедневното облекло с някой стилен акцент, заложете на никога не излизащия от мода шал. От години насам шалът надхвърли зимната си сезонност и украси шията на жените през цялата година.
  Шалът е най-доброто потвърждение на иначе клиширания израз, че стил не се купува с пари. Вярно е, че има много скъпи шалове, но и по-бюджетен вариант ще ви свърши работа, още повече, че шалът, за разлика от останалите аксесоари, никога не изглежда евтино.
      Начините за носене на шал са, без преувеличение, безброй. Вариантите се ограничават единствено от въображението. Ето няколко идеи:
    Класически шал около врата. Тук трябва да се съобразите с няколко неща. През лятото вържете квадратно фишу около врата- чудесно стои с небрежно разкопчана риза.
      За да свърши шалът и чисто прозаичната си роля и да ви стопли в хладните есенни дни, съчетайте го с късо спортно яке- сгънете класическия шал на две, преметнете го през врата и подпъхнете краищата в примката- т.нар. европейски възел придава делови и модерен вид.
      През зимата носете шала под палтото, за да се стоплите, а когато свалите връхната дреха, оставете шала за акцент. Ако сте поканени на вечерно тържество, вместо сако наметнете раменете си с красив копринен шал в тон с тоалета- така и най-семплият тоалет изглежда шармантно.
     Същият този голям шал се пренася и в облеклото за дискотека- вържете го зад врата, за да се вее зад вас във вихъра на танца.
     На плажа шалът изпълнява ролята на дреха- голямото парео в тон с банските ви може да се върже на кръста като пола, на раменете- като блуза или над гърдите- като рокля.
      Интересна е ролята на шала като акцент в косите. Вържете го като диадема, пуснете свободно коси и се насладете на настроението, което създава този артистичен аксесоар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив