вторник, 6 ноември 2012 г.

Актуалният есенно-зимен грим



Разбира се, понятието „актуален грим” носи лека доза парадокс- при изборът на грим, най-необходимо е да се съобразите с особеностите на собственото си лице и цветове. И все пак, информираността за новите тенденции в макиажа би ви била само от полза.

     Може би най-актуално през есенния сезон е отстъпването на продуктите с бронзиращ ефект, за сметка на естествения тен на лицето, защо не и на аристократичната бледост. Тенът на лицето е естествен и прозрачен. За да засилите озарението на лицето, използвайте крем-пудра и хайлайтър за подчертаване и моделиране.
     Скулите са съблазнително подчертани, но не с бронзов, а с прасковен руж. Актуални са и чисто розовите нюанси на ружа, но бъдете максимално пестеливи с тях- нанесете ги с едно нежно потупване на четката и то задължително под пудрата, за да изглежда ефектът максимално естествен..
   Относно гримирането на очите, тук налице са двете противоположности- драматично опушените очи и т.нар. nude грим, който постига ефекта на напълно натурално лице. Ако изберете опушения поглед, смело заложете на цветовете- масленозелено, много тъмно синьо, лилаво-виолетово. Разбира се, класическото черно също е актуално, а можете да го разнообразите и с кафяво или сиво, в зависимост от подтона на очите и кожата ви.
    Любителките на драматични сенки е редно да заложат на неутрален цвят за устните или на някой от така актуалните глосове със златисти или перлени частици, които пречупват и отразяват светлината.
 Изключително актуални са червените червила, като тук изборът също зависи от характерния за вас подтон. Ягодово, боровинково и винено червено са тоталните хитове при избора на цвят за устните, а защо не и цветовете в червено-оранжевата гама, които са изключително подходящи за дами с топъл подтон на кожата. Ако се спрете на ярко, цветно червило, гримирайте леко очите в естествени теракотено-графитени оттенъци.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив