понеделник, 5 ноември 2012 г.

Да бъдем неотразими на празника



Отново дойде времето на фирмените партита, коктейлите и официалните вечерни събирания. Новият сезон идва с нови модни повели, но има неща, които остават непреходни и при които мода няма- нека си припомним думите на великата Коко Шанел „Модата е преходна, стилът е вечен”. Няколко прости съвета ще ви помогнат да заблестите на празника, независимо от това какво диктува вечната диктаторка- модата.

    Погрижете се за свежия си външен вид. Ако сте прекарали 10 часа в офиса, а веднага след това сте поканени на парти, не се тревожете. Ако нямате време за дълга вана с етерични масла, си осигурете поне 5 минути за душ, който да отмие натрупаната през деня умора. Нанесете бърза хидратираща маска на лицето, а докато тя действа се погрижете за прическата си. Подпухналите очи може да успокоите със специални капки, а кожата около тях- с резенчета краставица или студени пакетчета чай от лайка. Преди нанасянето на основата за грим обтрийте цялото лице с кубче лед- така тенът ви ще засияе, а умората ще изчезне като с магическа пръчица.
     Не прекалявайте с грима, но не се лишавайте от него. Подчертайте себе си с помощта на макиажа, като следвате едно просто правило- нека на лицето ви има само едно цветно петно. Дали това ще са устните или очите, решете сами.
    Подберете правилно тоалета, съобразно физиката си, възрастта и спецификата на повода. Стилната рокля може да разнообразите с ефектни аксесоари, елегантните обувки съчетайте с подходяща чанта и не забравяйте дребните на пръв поглед детайли като чорапите  и бельото.         Строгият дрескод повелява носенето на пола или рокля с чорапи в телесен цвят, но ако поводът позволява, може да разнообразите едноцветната рокля с по-екстравагантен чорапогащник.
     Изберета внимателно аромата, който ще носите на празника. Вечерните парфюми обикновено са по-тежки от дневните, но все пак бъдете внимателни, особено ако на събитието ще бъде сервирана храна- според етикета тежкият парфюмен шлейф не е съвместим с храненето и пречи на околните, затова не прекалявайте.
     Погрижете се и за маникюра си. Ако сте избрали тъмен тоалет, маникюр в контрастен цвят би бил чудесен аксесоар за вас и обратно- ако тоалета е с интензивен цвят, нека ноктите бъдат в неутрален, телесен тон.
     Забавлявайте се. Въпреки умората, не се оставяйте на досадата да ви води. Наслаждавайте се на общуването и запознанството с нови хора- те могат да се окажат безценни ваши съюзници в приключението, наречено живот.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив