понеделник, 19 ноември 2012 г.

През студените месеци сменете козметиката


Застудяването налага не само смяна на дрехите в гардероба, но и на бялата козметика. Тъй като през лятото кожата се нуждае от обилна хидратация, леките кремове и гелове, които ползваме през топлите месеци, не са особено подходящи за студа, когато на преден план излиза нуждата от подхранване и защита от студа.Студът има свойството да свива капилярите, а кожата реагира със зачервяване, лющене, изпръхване и прекомерно опъване.

       Внимателно подберете подходящия за вашата кожа защитен „зимен” крем- ако имате суха и чувствителна кожа, изберете по-богат и мазен, плътен крем, който, обаче, да попива добре, защото е необходимо да го нанасяте половин час преди излизане, под грима.
      Комбинираната и мазна кожа също се нуждае от защита, но бъдете внимателни- избраният крем не трябва да запушва порите и да омазнява допълнително. Удачен е изборът на козметика с натурални масла- маслото от жожоба, което всъщност не е масло, а вид восък, оставя тънък филм върху кожата, който я пази от агресивните атмосферни влияния, запазва водния и баланс и едновременно с това не и пречи да диша.
    През зимата е добре да замените почистващите, охлаждащи гелове с тоалетно мляко. Вечер, освен ежедневната грижа с крем, можете да се поглезите и с дълбоко хидратираща маска, която да възстанови водния баланс.
     В затворените помещения, отоплявани с електрически уреди, въздухът обикновено е твърде сух. Погрижете се кожата ви да си набавя необходимото количество влага- добра идея е периодичното овлажняване на лицето и шията със спрей с термална вода.
   Не забравяйте да предпазите и поглезите и деликатната кожа на устните. През деня нанасяйте защитен балсам с UV- филтър, а вечер поглезете с масло от жожоба или бадемово. За истинска наслада, намажете устните с мед.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив