понеделник, 12 ноември 2012 г.

Грижи за красив бюст



Едва ли има жена, безразлична към това как изглежда бюстът и. Процентът жени, които посещават кабинетите на пластичните хирурзи с цел корекция на бюста, е показателен за това до колко дамите са чувствителни към състоянието на тази деликатна част от тялото си.

  Преди да предприемете крути мерки, обаче, опитайте се да подобрите положението с всекидневни грижи за бюста. Задължителен, разбира се, е изборът на подходящ сутиен, който да придържа, но не и да стяга гърдите. Носенето му е задължително, защото правилно подбраният сутиен допълнително подпомага мускулите, естествено придържащи гърдите. Непростимо е спортуването без сутиен- за тренировка изберете анатомичен, спортен сутиен, с широк гръб и дебели презрамки, който да предпазва естествените поддържащи връзки в гърдите от отпускане.
   Стремете се да не се прегърбвате и да не отпускате рамене, дори да ви се налага да прекарвате дълго време на стол пред компютъра.Избягвайте продължителните бани и прекалено топлата вода. Задължително завършвайте със студен душ- контрастът в температурите стимулира лимфния поток, а студената вода тонизира кожата.
 Избягвайте монокините- слънцето е враг номер едно на фината кожа на гърдите. Ако не можете да се примирите с разликите в тена, снабдете се със специални лепенки, които да предпазят поне зърната на гърдите ви от вредните UV-лъчи, а самите гърди мажете със слънцезащитен крем с висок фактор.
  Бъдете внимателни с диетите и резките промени в теглото. Т.нар. йо-йо ефект е особено вреден за гърдите, тъй като отпуска поддържащите тъкани и спомага за появата на стрии. Стремете се да приемате храна, богата на протеини и естествени фитоестрогени, каквито са соята, копърът, магданозът и хмелът. 
   Ако се доверите на съвременните постижения в областта на козметиката и се снабдите с крем, обещаващ стягане или дори увеличаване на бюста, не очаквайте чудеса. Редовното му прилагане, обаче, няма да навреди, тъй като тези продукти съдържат богати хидратиращи и стимулиращи производството на колаген съставки, но ползването им трябва да бъде съчетано с комплексна грижа, за да има ефект.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив