вторник, 6 ноември 2012 г.

Адекватна грижа за деколтето



Сякаш след грижата за красивата кожа на лицето, след усилията за поддържане на стегнат бюст, кожата на деколтето остава в сянка, някак пренебрегната. А не би трябвало да е така, защото тази нежна зона е издайник за отминаващото време и реагира бързо на липсата на грижи.
     Не забравяйте, че това е зоната, която най-жестоко е изложена на слънчевите лъчи, но за разлика от лицето, понякога забравяме да я намажем със слънцезащитен лосион. Не допускайте тази грешка, защото кожата на деколтето може да ви отмъсти с появата на петна и лунички, както и на ситни бръчици, издаващи лошите грижи.
     Кремът, който нанасяте на лицето си, е подходящ за зоната на деколтето, особено ако сте със суха и дехидратирана кожа. Тъй като кожата на деколтето често е по-суха и по-тънка от тази на останалото тяло, може да нанасяте и по-богат и омазняващ крем, а добра алтернатива за привърженичките на био козметиката е ползването на натурални растителни масла- ползването на бадемово масло или масло от кайсиеви ядки е чудесен избор. Нанасяйте маслото с масажни движения- те също повлияват добре кожата на деколтето.
  При вече появили се проблеми, предпочитайте богати на еластин кремове, както и специалните анти ейдж формули, които да атакуват бръчиците  и неприятните пигментни петна, появили се от прекомерното излагане на слънце или от възрастта.
     Не забравяйте и подхранващите маски, с които да поглезите деколтето- можете да нанасяте маската, която ползвате на лицето, или да правите специална, стягаща маска, която да повлияе и като превенция за отпускането на бюста.
     Не забравяйте упражненията- тези за стегнат бюст повлияват добре и кожата на деколтето- едно от тях можете да изпълнявате няколко пъти дневно. Свийте ръце с лактите встрани, приближавайте и отдалечавайте дланите, като едновременно с това гърдите се стягат и отпускат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив