понеделник, 12 ноември 2012 г.

Време за себе си




Работа, деца, семейство, домакинство...работа...Затворен кръг, отнемащ всяка свободна секунда и накрая се чувствате уморени, изтощени, неподдържани...Познато ли ви е?
     Ако и вие си задавате въпроса „Как другите успяват да свършат всички тези неща и освен това да изглеждат прекрасно”, значи имате нужда от няколко хитри идеи, които ще ви помогнат да организирате правилно времето си и да вмъкнете в ежедневието частица грижа за себе си.
      Научете се да ставате половин час по-рано. Вярно че излежаването в леглото е неотменен ритуал, но все пак- дрямката след звънване на алармата не е най-удачното нещо, което можете да направите. Станете навреме, за да имате време за душ, грим и секунда тишина, преди да събудите домочадието и въртележката да започне. Скоро този половин час аванс ще се превърне в запазено време лично за вас.
    Научете се да приемате помощ. Независимо дали бащата или бабите ще поемат децата, не отказвайте тази помощ. Докато има кой да се грижи за тях, свършете това, което не можете да свършите в тяхно присъствие- идете на фитнес, на козметик,или на кафе с приятелки- гаранитирано е, че ще се върнете по-свежи и усмихнати.Ако съвсем няма кой да помогне с грижи, потърсете най-близкия фитнес център или козметичен салон с детски кът- и вие ще се поглезите, и децата ще поиграят...
    Превърнете козметичните грижи за мама в игра за децата- предложете им да намажат маминия гръб с лосион, да ви подават четките докато се гримирате, да ви изберат лак за ноктите...спортувайте заедно- ако времето е лошо, правете упражнения в къщи, под инструкциите на диск със запис, ако е хубаво- разхождайте се, карайте колело,а ако детето е твърде малко- сложете го в специална кошница за велосидед и смело въртете педалите.
     Не смятайте казуса домакиня-майка-работеща жена-красавица за загубена кауза. Сами ще се убедите, че полагайки грижи за себе си, макар и притиснати от времето, ще бъдете по-спокойни, уравновесени и търпеливи с най-любимите ви същества.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив