вторник, 13 ноември 2012 г.

Ужас! Искам промяна!



Когато една жена не е доволна от нещо в ежедневието си- семейство, мъж, професионална реализация, или просто получи спонтанна необходимост за промяна, започва с косата.Затова и непринудената реакция на околните, при споменаването на идеята за промяна е „Ужас! Пак ли?”.

      Разпознахте ли себе си в този тип жени?Ако и във вашето съзнание честичко се промъква идеята за промяна, проверете дали причината е само във вечно търсещия ви дух, или има по-дълбока и скрита причина.
    Всъщност, в самата промяна няма нищо лошо, особено ако е успешна- новата прическа, новият цвят на косата, или коренно различният начин на обличане, могат да бъдат мощен трамплин за самочувствието и да донесат неподозирани емоции. Идеята за промяна е заложена в психиката на повечето жени- да бъдат винаги различни, актуални и интересни. Няма нищо лошо в това.
   Не забравяйте, обаче, че твърде смелите решения за промяна често са последвани от задълбочаване на основния проблем. Ако желаете промяна във визията си, подтикнати от твърде ниското си самочувствие, или заради емоционална криза, породена от личен проблем, като раздяла с любимия или изневяра от негова страна, а получите несполучлив експеримент и не се харесате с новата визия, а решението е непоправимо...
  Затова, преди да предприемете крути мерки, особено що се отнася до фризурата ви, бъдете внимателни и не се поддавайте на спонтанни решения, особено ако никога преди не сте били с желаната в момента прическа. Истински шок за дългокосата дама би бил да се види за пръв път в живота си с драстично къса коса и да не се хареса. Помислете, пробвайте перуки и фотошоп, за да сте сигурни, че резултатът ще ви хареса. Не предприемайте радикални промени ако в момента сте емоционално нестабилни. По-добре първо се справете с източника на неприятните емоции и след това, с чиста съвест, се насладете на ефекта от промяната- тогава със сигурност ще я оцените в пъти повече!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив