понеделник, 12 ноември 2012 г.

Красива с помощта на...тиква



Кое момиченце не е въздишало по историята на Пепеляшка и нейната приказна вечер, осъществена благодарение на тиквата-каляска. Порасналите момичета също могат да използват тиква за своето преобразяване- под формата на домашни разкрасителни маски.

  Тиквата съдържа много ценни хранителни вещества. Изключително богата е на каротин, витамини от група В, витамин С и микроелементи. Не пропускайте през „тиквения” сезон да нахраните кожата си с тези ценни вещества, за да ви се отблагодари тя с още по-сияен вид.
    Лесна и бърза е маската за лице с тиква и мед-  Сварете и пасирайте малко тиква, смесете с лъжичка мед и прясно мляко. Нанесете на лицето за 20 минути и отмийте с хладка вода. Маската е подходяща за нормална и смесена кожа, полезните свойства на меда в комбинация с варената тиква правят кожата гладка като кадифе, а млякото избистря тена и предпазва от вредните атмосферни влияния.

   Тиквата е полезна и за мазна, замърсена кожа, тъй като ензимите в нея облекчават възпаленията. Към малко прясно настъргана тиква прибавете капка-две лимонов сок и разбит на пяна белтък. Нанесете на лицето, като избягвате зоната около очите. Отмийте след 15-20 минути и нанесете обичайния крем за лице.
     Сухата кожа се повлиява чудесно от комбинацията на тиква с растително масло- бадемово, кайсиево или от авокадо. Сварената тиква намачкайте с малко количество от избраното масло и нанесете на лицето и деколтето до засъхване.
    Не пропускайте възможността да се разкрасите и вътрешно. Богатата на цинк оранжева вкусотия, наистина помага за изчистване на кожата от несъвършенства, да не говорим за вкусовите и качества. Печената тиква с мед и ядки е чудесна, здравословна и диетична алтернатива на шоколада, да не говорим, че дори в приказките дамите залагат на нейните вълшебни качества!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив