понеделник, 12 ноември 2012 г.

Луничките- чаровно намигване, или бедствие




Спомняте ли си историята на Пипи и нейните лунички, от които тя не страда,а си ги харесва и иска 7-8 бурканчета помада ЗА лунички.Ако и вие сте родени с тези закачливи петънца, няма начин Пипи да не ви е била любимка- момиче-фурия, от което можем много да научим.

   И все пак- да се научите да приемате и харесвате луничките си никак не е лесно. Тези петънца, избиващи най-вече през лятото, могат да се превърнат в истинска напаст за притежателките си, независимо от това колко чаровни им се струват на околните.
    Причините за появата на луничките се крият преди всичко в генетичната предразположеност- лунички имат жените от цветови тип есен, със светла кожа и руса или червеникава коса. Излагането на слънце и ползването на солариум предизвикват отделянето на меланин и ако на места той се натрупва в по-големи количества, луничките са ни гарантирани. Те всъщност изразяват защитната реакция на организма в стремежа му да се предпази от слънчево изгаряне. Запомнете, че ако сте предразположени към поява на лунички, трябва да бъдете изключително внимателни при излагането на слънце- ползването на шапка и слънцезащитна козметика с висок фактор е задължително, в противен случай луничките ще стават все повече, а не е изключена и появата на пигментни петна.
   При най-малка промяна във формата и състоянието на луничките, ако те се увеличават нетипично много, или чувствате дискомфорт- веднага посетете дерматолог. Ако луничките наистина са бедствие за вас, съвременните козметични постижения предлагат различни продукти за прикриването и дори отстраняването им-избелващи кремове, серуми и лосиони. Времененно замаскиране можете да постигнете с подходящ грим, фон дьо тен и пудра.
     Интересен факт е, че жените, които от малки роптаят неистово срещу досадните лунички, веднъж замаскирали ги с грим, никак не могат да се възприемат и бързат да почистят камуфлажа, за да бъдат отново себе си.
      Целият извод от историята за луничките е, че дамите, родени и пораснали с тях, смело могат да получат титлата „Госпожа чаровно бедствие” , начело с най-именитата тяхна посестрима Пипилота Виктуалия, за кратко- Пипи.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив