понеделник, 12 ноември 2012 г.

Тен през есента



Отминаха безгрижните, горещи дни- и тази година лятото сякаш се изниза неусетно. Надяваме се, че сте успели да съберете всеки възможен слънчев лъч с кожата и душата си и сте се насладили на всяка секунда под жаркото слънце- на нашите географски ширини безгрижното препичане на плажа отново ще е възможно, но...чак догодина.

    Есента и мрачното време не са свързани непременно с бледа кожа и болнав вид. Има начини да запазите постигнатия загар максимално дълго. Ето как:
  На първо място, ако не искате да се сбогувате бързо с тена си, бъдете внимателни с ексфолиацията на кожата. За да не падне бързо тена заедно с мъртвите клетки на кожата, изберете нежна гъба или ръкавица за баня и не се къпете с прекалено топла вода- предпочитайте душа пред ваната. Избягвайте продуктите с груби частици, които агресивно излющват епидермиса.
     Добра идея е и ползването на специалните лосиони за запазване на тена, които се нанасят след баня- има ги в асортимента на всяка слънцезащитна серия
    В края на лятото не си мислете, че трябва да изпратите слънцезащитните продукти в отпуска. Сънчевите лъчи, макар и не толкова агресивни, продължават да са не до там полезни за кожата- редно е дневният крем да съдържа защита от UVA и UVB лъчите с минимум 15 фактор.
      Разбира се, нищо не пречи да се възползвате от модерните изобретения на цивилизацията и да ползвате солариум за поддържане на тена. Внимавайте, обаче, с времето, прекарано в кабинката и задължитено позвайте предпазващи продукти. Добре е солариумът да се ползва наистина само за поддръжка на вече съществуващия тен, прекалено честите процедури могат да ви предадат неестествен вид, който има по-скоро отрицателен ефект за визията ви.
   Добра алтернатива на солариума са различните козметични „автобронзанти”, които са напълно безвредни, но спазвайте точно указанията на опаковката, за да не останете неприятно изненадани от резултата- петнист или оранжевеещ тен.
    Разбира се, макиажът е средството, към което прибягваме целогодишно за постигане на ефект „цеувка от слънцето”- с голяма четка нанесете леко бронзираща пудра по цялото лице и деколтето, или само върху скулите и клепачите- ефектът е незабавен.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив