четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Интервю за работа? Няма страшно!



„По дрехите посрещат, по ума изпращат”- всички сме чували тази поговорка, която е особено актуална, що се отнася до интервюто за нова работа.

  За да подберете адекватно дрехите си за тази важна среща, преди всичко трябва да се съобразите с това в коя сфера е работата, за която се борите. Ако кандидатствате за кабаретна танцьорка, имате широко поле, върху което да развихрите въображението си,  ако ви предстои интервю за работа в бизнес организация, или в държавната администрация, обаче, не забравяйте някои важни правила:
   Оставете ярките цветове за купона по случай назначаването ви. Грешка е да облечете червена рокля или патешко жълто сако, колкото и добре да ви стоят. Което пък не значи, че дрехите задължително трябва да бъдат тъмни. Чудесен избор са всички приглушени цветове в пастелната гама- ябълково зелено, екрю, бежово, млечно сиво.
   Внимавайте с дължините- идеалната дължина за полата е до коляното или до средата на прасеца, панталонът трябва да покрива глезена. Заложете на класическите кройки- нека панталонът бъде прав, полата- с висока талия.
  Деколтето, разкриващо част от бюста, е табу. Горната дреха трябва да покрива долната, тоест голите кръст и корем са несъвместими с визията на сериозния кандидат за работата. Ако изберете рокля без ръкави, добре е да имате и сако, с което да я комбинирате- в контрастен цвят или тон в тон. Чудесен избор е комбинирането на сукман с риза- стои много женствено и делово.
     Неписано правило е краката да не бъдат голи- дали ще изберете чорапогащи, или чорапи в телесен цвят, изберете сами, само нека те да бъдат дискретни, забравете фигуралните мотиви и мрежестите чорапи.
     Обувките могат да бъдат с отворена пета, желателно е пръстите да не се виждат. Комбинирайте с подходяща чанта със среден размер- не е задължително обувките и чантата да бъдат от една серия, но е важно да носят еднакво настроение. Твърде спортната чанта не стои добре за подобно събитие.
  Дългата коса може да носите свободно, или прихваната с шнола- тази прическа придава делови, енергичен вид и е достатъчно женствена. За ноктите най-удачен е изборът на неутрален розово-бежов цвят. Избягвайте натрапчивите бижута, особено по ръцете- интервюиращият следи добре езика на тялото, а нервната игра с пръстена на ръката не е добър знак са самочувствието ви.
     Правилният подбор на облеклото за интервю не ви гарантира назначаване, но с него е сигурно, че ще бъдете приети сериозно. Как ще ви изпратят- зависи от вас

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив