понеделник, 12 ноември 2012 г.

Защо НЕ трябва да пестим от дрехи



„Не съм достатъчно богат, за да купувам евтини стоки”- тази стара английска поговорка е актуална не само на острова. Има вещи, при покупката на които не е разумно да се пести, защото евтиното би излязло по-скъпо. Такива са и дрехите.
     Защо не е препоръчително да купуваме евтини дрехи?На първо място, разбира се, е разликата в използваните материи при евтините и скъпите дрехи.
    Качествените материи не биха могли да бъдат евтини, защото добиването и обработката им са свързани със скъпи технологични процеси, но изплащат многократно цената си. Удоволствието да носиш дреха от качествена материя е незаменимо, още повече, че тези дрехи са с дългогодишен живот заради високата си устойчивост на носене и пране. Ако стриктно спазвате указанията на производителя за пране и гладене, ще ползвате дрехата си доста сезони, без тя да изглежда овехтяла.
  Качествените дрехи имат и отлична изработка- много често явление е шевът на евтината рокля да се разкъса след две-три обличания, от мантото да висят конци, или кройката на панталона да бъде, меко казано, странна.
      Добрите шев и кройка са от толкова важно значение, колкото и материята- те създават цялостната визия на дрехата и ако те не са наред, няма как да изглеждате добре в новата си дреха.
     Макар преди обличане на новата дреха да сваляте етикета, цената си личи и без него. Много по-добра инвестиция е покупката на по-скъпо палто, например, което ще ви топли години напред и ще продължава да изглежда ново и модерно, отколкото да спестите за момента, давайки парите си за дреха с некачествена изработка, която би се деформирала след първото пране или химическо чистене.
      Нека не забравяме и факта, че е много по-вероятно да срещнете жена с рокля като вашата, ако дрехата е закупена от щендера в хипермаркета.
       Отличен вариант за пазаруване с оптимално съотношение цена-качество е да пазарувате директно от производителя на качествени дрехи. В наше време това не е проблем- електронните магазини са на един клик разстояние и дори не е нужно да ставате от дивана, за да направите добра покупка.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив