сряда, 14 ноември 2012 г.

Как да се облечем за...класически концерт




Класическият музикален концерт, както и посещението на оперно или балетно представление, са специални случаи, които изискват правилно поведение на публиката, както и подходящо облекло.
     Не забравяйте, че подборът ви на облекло показва, освен вашата индивидуалност, също и уважението, което изпитвате към изкуството и към хората, ангажирани със събитието. Обърнете внимание как са облечени изпълнителите- те са със строги, семпли тоалети, които, без да са твърде официални, будят усещане за празничност.
Малиново-червена рокля "Бианка"
   Такова следва да бъде и вашето облекло. Дори в ежедневието си да носите по-спортни дрехи, като пуловери и джинси с кецове, на това събитие следва да прибегнете към по-официалните дрехи, които би трябвало да се намират в гардероба на всяка дама- именно по-различното облекло изразява тържествеността на събитието. Не залитайте, обаче, и в другата крайност. Твърде официалните дрехи, роклите с гол гръб, ламето и пищните аксесоари определено не са най-подходящият избор за посещението на концерт. Редно е да съобразите облеклото си с това на придружаващия ви кавалер- ако той е по-ежедневно облечен, няма да стои добре вашето твърде строго облекло и обратно.
     Спасителен пояс отново се явява малката черна рокля. В комбинация с елегантни обувки на средно висок ток и малка чанта-клъч ще изглеждате прекрасно. Ако все още нямате такава рокля в гардероба си, снабдете се с нея при първа възможност, защото тя е наистина незаменим помощник на жената от (почти)всяка възраст и за (почти)всеки повод. Добре е, по възможност, материята на роклята да бъде скъпа- габардин, копринено кадифе, дантела, а кройката- семпла. С бижутата, разбира се, не бива да се прекалява. Перлите са удачен избор за бижу, като не е задължително те да бъдат естествени.
Дантелена рокля "Ирен"
    Подходящо е дискретното деколте на дрехата, но дължината на роклята или полата не трябва да бъде над коляното. Излишно е да споменаваме, че краката не трябва да бъдат голи, а обути във фини чорапогащи.Панталонът също е удачен избор за подобен повод, особено ако е съчетан с подходяща блуза, риза или сако с класическа линия.
     Цветовете, на които е добре да заложите, са тъмни, но не е задължително да са нюанси на черното, подходящ е и освежаващ акцент в пастелен тон.




0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив