понеделник, 5 ноември 2012 г.

Да се погрижим за нежната кожа около очите




Редовното почистване, тонизиране, подхранване на кожата на лицето е навик, който се отплаща със здрава и сияйна кожа. Но не пропускате ли нещо?
        От цялото лице, кожата около очите е най-нежна и тънка, почти лишена от мастни жлези- това я прави много уязвима и нуждаеща се от специална грижа. Добре е грижата за кожата около очите да започне от рано- съществуват кремове за очи 20+. Тяхната текстура е по-скоро гелообразна и грижата, която имат, е да облекчат уморените от дълъг престой пред комютъра очи и да намалят торбичките под очите след нощ в дискотеката.
На тази възраст вече трябва да сте си създали навик задължително да почиствате грима си преди сън- така ще помогнете на кожата да почине максимално и да се зареди с кислород. Чудесно средство за почистване на околоочния контур е домашният лосион от 1 част масло от жожоба и 3 части розова вода- разклащайте добре преди употреба. Натуралните съставки в него не дразнят очите, овлажняват кожата и са подходящи за всяка възраст.
След 30-тата година фините линии около очите стават по-забележими. Вече е време да се заредите с по-тежки кремове за превенция на мимическите бръчки. За експресно засияване, можете да си позволите охлаждащи маски, предназначени за тази зона, или студени компреси за освежаване.
Дамите 40+ вече се ориентират към т.нар. „антиейдж” козметика с лифтинг ефект. Запомнете основното правило никога да не търкате силно нежната кожа около очите. Нанасяйте крема с леки потупващи движения до пълното му поемане от кожата.
Добрата хидратация е изключително важна. Пийте много вода и ползвайте хидратираща козметика. Избягвайте силното слънце и задължително ползвайте слънцезащитна козметика. Слънчевите очила са незаменими при силно слънце, защото предпазват очите от вечното присвиване, което пък води до появата на мимически бръчки.
След 50-тата година и настъпването на менопаузата, дамите трябва да се погрижат за достатъчният прием на колаген в организма. Съществуват колагенови таблетки и инжекции, които набавят необходимата доза, но козметиката и правилните масажи също носят ползи. Изберете богат крем, който да успокои сухата кожа и да намали следите на времето.
 За да избегнете появата на т.нар. бръчки на щастието, не е нужно да спирате да се усмихвате, още повече, че това название не е правилно, напротив- за да се усмихнем използваме мускули, които по естествен начин тонизират кожата на лицето. Просто изберете правилния и адекватен за вашата възраст крем, серум или лосион за около очи, използвайте го редовно, живейте здравословно и никога не спирайте да се усмихвате- усмивката носи красота и дълголетие, а искрената усмивка поражда усмивки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Архив