вторник, 8 януари 2013 г.

Гримът за деловата дама


Съвременното общество има изключително завишени изисквания за дамите. Отмина необходимостта от силно феминистко надъхване- отдавна равнопоставеността на половете не е повод дори за коментар. Дамите доказват своите качества като специалисти в области, до преди няколко десетилетия считани за изцяло мъжка територия, като в същото време не се страхуват смело да изявяват своята женственост. Типичното женско излъчване вече не се смята за слабост и недостатък, напротив - съчетанието от качества на професионалист и деликатна женственост е съвременният идеал за жена.

       Несъмнено женската визия се свързва и с грима. Деловите среди и наложения дрескод налагат изисквания и за грима на дамите в работна обстановка.
         Докато сте на работа - в офиса, или на делова среща, основното изискване към визията ви е тя да бъде свежа, да изглеждате бодри, жизнени и изпълнени с енергия. За целта не забравяйте да започнете грима с любимия си хидратиращ крем, върху който да нанесете изравняващ тена продукт - фон дьо тен и коректор, при нужда. Тъмните кръгове под очите коригирайте със специален продукт, който озарява погледа и прикрива уморения вид.
         Удачен е изборът на руж в прасковено-коралов цвят, който да нанесете с едно пестеливо движение, за да придобие видът ви онзи свеж вид на отпочинала дама.
           Оформете веждите с помощта на специален молив в близък до естествения им цвят, който да ги уплътни, клепачите озарете със сенки в неутрален нюанс, близки до естествения цвят на кожата - бежово, керемидено за изразителност на погледа, а във външната част на окото нанесете молив в подходящ цвят за допълнителна дълбочина. Спиралата трябва да бъде с максимално естествен завършек, за да подчертае миглите, без да ги утежнява и слепва.
          Много важно е лицето да запази свежия си вид през целия ден, затова, за да избегнете лъщенето, подберете подходяща пудра, с която да завършите грима и да матирате кожата.
     Устните очертайте с телесен молив и хидратиращо червило в сходен цвят, което едновременно да придаде блясък и да подхрани устните, без опасност от размазване и разтичане.
      Не забравяйте, че гримът за деловата жена не е претърпял особени промени през последните десетилетия- придържайки се към класическата визия наложена в годините, едновременно сериозна и женствена, със сигурност няма да сбъркате и бихте си спестили доста неловки ситуации.

0 коментара:

Публикуване на коментар