петък, 4 януари 2013 г.

Ръкавиците - не просто аксесоар


Зимата отново завладя света. Студът скова улиците, дърветата смениха китната си премяна с дантела от скреж.
            Разходките навън са свързани със зиморничаво потриване на длани и стремеж да скрием всяка една част от тялото си в топлата прегръдка на мека дреха.
            Ръкавиците са незаменим аксесоар, не само през зимата, но особено през нея. Студът е главната причина да прибегнем към тези меки дрешки за ръцете ни, но те отдавна са надскочили прозаичното си предназначение да топлят и са се превърнали в закачлив, стилен, аристократичен или по детски наивен акцент във визията ни... зависи от настроението.

            От ръкавичките, грижовно изплетени от баба - с едно пръстче, със зиг-заг шарка, вълнени и боцкащи, но топлещи като никои други, до сексапилните кожени ръкавици на фаталната жена, изработени от най-фина кожа, създаващи усещане за лукс, през символичните ръкавици без пръсти на непорасналите Лолитки, обрамчени с пухчета в бебешко розово, повече закачливи, отколкото практични - това са модерните ръкавици през този сезон.
            Подберете ръкавиците, които да носите, според тоалета и настроението си и не забравяйте, че не е необходимо да ви предстои бой със снежни топки, за да е нужно да сложите ръкавици. Ръката, облечена с ръкавица, създава усещане за скрита еротика, за стаена женственост и вкус.
            Не забравяйте, че ръкавиците са неделима част от тоалета на дамите на червения килим, на аристократките при светски събития, на принцесите от приказките... Ръкавиците са онзи аксесоар, който прави и най-семплия тоалет завършен, внася цвят и в най-скучната комбинация и е в състояние да разсее и най-мрачния зимен, мъглив ден.
            Независимо дали ще изберете ръкавици с класическа кройка и материя, или някой ексцентричен модел, като ръкавици без пръсти или символични, дантелени ръкавици, бъдете сигурни, че вашият стил няма да остане незабелязан, а ръцете ви ще се отблагодарят за грижата с мека, топла и нежна кожа.

0 коментара:

Публикуване на коментар