петък, 4 януари 2013 г.

Зимният грим в пет стъпки


Всяка жена знае, че между зимния и летния грим има разлика. Основната такава е наситеността и нюанса на цветовете. Ако през лятото избираме неутрален, лек или цветен и неонов грим, то през зимата залагаме на земните тонове, които определено са по-наситени, заради предимно изкуствената светлина, на която носим грима.
            Събрахме особеностите на зимния грим в пет стъпки:

Стъпка 1- основа.Основата създава максимално равна повърхност за нанасянето на основния грим. Добре е да изберете основа със светлоотразяващи частици, за да засияе лицето ви на зимното слънце. През зимата също е удачен изборът на основа с UV-защита, защото слънчевите лъчи нанасят поражения, въпреки минусовите температури;

Стъпка 2- фон дьо тен. През зимата тенът, като цяло, е по-блед от летния. Добре е фон дьо тенът също да съдържа UV-защита, за превенция на слънчеви петна и неравности на тена. По-богатите и подхранващи продукти са удачни за използване през зимата. В последно време сила на пазара набират и т.нар. ВВ-кремове, които представляват компилация 2 в 1- хидратиращ крем и тониращ продукт.
Стъпка 3- подчертани очи. Зимата позволява по-наситени цветове- земни, натурални, опушени. В зависимост от цвета на очите си, можете да се спрете на виолетово, златисто, кафяво или зелено, в техните тъмни, богати нюанси. Използвайте молив, за постигане на дълбок поглед и спирала за обем, допълнително подчертаваща красотата на погледа.
Стъпка 4- руж. Съобразявайки се с типичната зимна бледост, но и за да я смекчите, нанесете максимално естествен цвят руж- прасковено или светло коралово- с едно леко потупване в горната част на скулите. С този щрих ще придобиете онзи здрав вид на целунато от зимното слънце момиче.
Стъпка 5- червило. Ако изберете да подчертае очите, за цвета на червилото изберете лек, неутрален цвят. Важно е червилото да има и подхранваща функция, както и да защитава устните от неблагоприятните атмосферни условия навън.

0 коментара:

Публикуване на коментар