четвъртък, 27 декември 2012 г.

Зимата не е повод да пренебрегнем педикюра


         Смяната на отворените със затворени обувки и студеното време не са повод да неглижирате грижата за краката си. Това, че изящните женски стъпала са обути в чорапи, обувки и ботуши, не променя факта, че те са един от най-големите фетиши за мъжете, но в същото време неугледният им, занемарен вид, е способен да провали общата  представа за дори най-стилната визия.

       Ако не ви е приятно и нямате желание да посещавате професионалист, който да се погрижи за педикюра ви, можете да се справите прекрасно и в домашни условия.
            В случай, че не сте написали писмо до Дядо Коледа, помислете дали да не го помолите да ви поглези с релаксираща ваничка за крака - тя има специални функции за мехурчета, масаж под водата и ароматерапия, а усещането, което дава топлата вана след дългия ден навън, в кишата и студа, е несравнимо.
След топлата вана, изчеткайте стъпалата със специална пила или пемза, нанесете обилно хидратиращ крем и оформете ноктите. Бъдете внимателни, ако ноктите ви имат неприятното свойство да растат навътре и ъгълчетата им да се врастват в кожата - оформете права линия на нокътя и не изрязвайте твърде дълбоко. Оформянето довършете със ситна пила, най-добре стъклена, за да избегнете разслояването на ноктите, а неравностите по нокътната плочка премахнете с полираща пила. И ноктите на краката, както и тези на ръцете, се нуждаят от грижа за кожичките - избутайте ги със специална пръчица и нанесете масло за омекотяването им.
            След оформянето, идва време за декоративната част- изберете лак за ноктите, който да ви радва в мрачните дни и да пасва на тена ви - дори не е задължително да бъде същият, като този на ръцете. От неутралния френски маникюр, през неоновите цветове, до черно - развихрете въображението си. Актуални за сезона са всички нюанси на лилавото - люляково, пурпурно, цикламено, та чак до бургундово. За да избегнете пожълтяването на ноктите, преди цветния лак нанасяйте основа, която може да бъде и с антимикотично действие - едновременно предпазва от оцветяване и от поява на гъбички.
Завършете приятната процедура с топ лак, който да подпомогне бързото изсушаване на лака и да запази блестящата му повърхност красива за по-дълго време.

0 коментара:

Публикуване на коментар