четвъртък, 27 декември 2012 г.

Очната линия - неувяхващ шик


           Едва ли има мъж на тази Земя, способен да устои на тежък, страстен поглед, напомнящ на Клеопатра и Бриджит Бардо, взети заедно... какво е общото между тях двете ли? Изкусно подчертаните и изрисувани очи, навяващи фатални мисли за страст.
            Очната линия, тази магическа четчица, води началото си от най-дълбока древност, за да премине през Средновековието, началото на ХХ век, да триумфира в края му и да продължава да стои непоклатимо на върха на актуалните тенденции при грима - все така шармантна и неостаряваща...и как иначе - от най-древни времена до днес, женската красота и женското присъствие са причина за мъжките възходи и падения...

            Очната линия, разбира се, търпи много промени от създаването си до днес - от обикновения въглен, с който египтянките са украсявали очите си, до гел-линията и писалката днес, благодарение на които можем да постигнем максимална прецизност на нанасяне. Принципът, обаче, е един - чрез подчертаване на очите се постига изразителност на погледа.
            Техниката за нанасяне на очна линия също не е една... дали ще нанесете по-широк слой, за драматичен ефект, или фина линия, за максимална естественост - зависи от вас, вкусът ви и стилът ви.
            Правила, обаче, има и тук - преди всичко, нужно е линиите да бъдат плавни, без резки граници, а за постигане на мистериозен, котешки поглед, извивките в ъгъла трябва да сочат нагоре, независимо дали са подчертани и двата клепача, или само горният. Очна линия, сочеща надолу, ще ви придаде по-скоро тъжен вид - нямате нужда от него.
Прецизността на нанасянето е въпрос на практика - не се притеснявайте, ако ръката ви не е много сигурна в началото. Дали ще изберете течна очна линия, молив-каял или макиаж под формата на писалка - също е въпрос на вкус. За начало сякаш по-удачен е изборът на молив, който търпи лесни корекции и стои прекрасно, ако леко се размаже.
            Финални щрихи нанесете със спиралата за мигли - за допълнително подчертаване на съблазнителния поглед. И сте готови - Клеопатра или Мерилин Монро... или просто Вие - жената с неповторим поглед.
            

0 коментара:

Публикуване на коментар